“90’lardan bugüne maalesef hiçbir şey değişmedi”

Yayın tarihi: 21 Mart 2021 Pazar 10:27 am - Güncelleme: 21 Mart 2021 Pazar 1:28 pm

TBMM’de ‘Adalet Nöbeti’ni sürdüren HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah saatlerinde uyuduğu odadan tuvalete gittiği sırada Meclis’te çok sayıda polis tarafından gözaltına alındı. Sosyal medyada Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasına ‘HalkınVekiliGözaltında’ etiketiyle tepki gösterildi. HDP’li Hüda Kaya, “Bu yaşananlar AKP dinciliğinin nasıl bir yozlaşmış zihniyet içinde olduğunun kaydı olarak tarihe geçti” dedi.

HDP resmi sosyal medya hesabından, Gergerlioğlu’nun Meclis’ten gözaltına alınmasına ‘HalkınVekiliGözaltında’ etiketiyle şu tepkiyi gösterdi: “Türkiye halklarını, tüm ezilenlerin yüreği Meclis’teki Adalet Nöbetimizdeydi. İktidar ve ortağı bu sevgiye, bu güvene tahammül edemedi. Talimatla, yalan tutanakla, oy uğruna yapılanları Türkiye halkları unutmaz. Milletvekilimiz Gergerlioğlu, hukuksuzca gözaltına alınırken bile hakikati dillendirdi: ‘Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük, 90’lardan bugüne maalesef hiçbir şey değişmedi’ Gergerlioğlu, her yerde, her koşulda direnmeye devam edecek. 1994’teki utancı 2021’de yaşatanlar ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Hala anlayamadılar ki karşılarında giderek çoğalan ve güçlenen milyonlar var.”

HÜDA KAYA: VEKİLİMİZ EN SAVUNMASIZ HALDEYKEN DERDEST EDİLDİ

HDP’li Hüda Kaya’dan sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından, “Bu yaşananlar AKP dinciliğinin nasıl bir yozlaşmış zihniyet içinde olduğunun kaydı olarak tarihe geçti” diyen Kaya, mesajında şunları kaydetti: “Yazıklar olsun ikiyüzlülere! Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilimiz abdest alırken en savunmasız haldeyken derdest edildi. Namazını kılmasına ve üstünü giyinmesine bile fırsat verilmedi. Bu yaşananlar AKP dinciliğinin nasıl bir yozlaşmış zihniyet içinde olduğunun kaydı olarak tarihe geçti. Milletin iradesi ve vekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah namazı için abdest alırken elbisesi ve ayakkabısını giymesine müsaade edilmeyerek darbeciler tarafından meclis basılarak rehin alınmıştır. ‘Milli egemenlik’ ve anayasa resmen lağvedilmiştir. Bu yapılanlar Türkiye’yi daha fazla açlığa, sefalete, gerilime sürüklemek dışında hiçbir şeye yaramıyor. Onlar nefreti, yalanı, saltanatı, kötülüğü ve zulmü iyi biliyor. Bizler de sevgiyi, kardeşliği, hakikati, iyiliği ve direnişi iyi biliyoruz.”

Gergerlioğlu, Meclis’te abdest alırken gözaltına alındı

KERESTECİOĞLU: BİR KEZ DAHA UYARIYORUM

HDP’li Filiz Kerestecioğlu, Gergerlioğlu’nun sürece ‘naif ve kendi tarzına uygun’ direndiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Beş gündür #ÖmerFaruk vekilimizin bizzat yanındayım. Gayet naif ve kendi tarzına uygun direndi. Yaratılmaya çalışılan algılara, onun asla atmadığı sloganlara, görüntülere çöp iddialara itibar etmeyeceğinizi zaten biliyorum ama bir kez daha uyarıyorum.”

CHP’Lİ TANRIKULU’NDAN TEPKİ

Gergerlioğlu’nun Meclis’ten gözaltına alınmasına CHP’den de tepki geldi. CHP’li Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından, “Sevgili dostum @gergerliogluof TBMM’de lavaboda abdest alırken gözaltına alındı. Zulmünüze, zalimliğinize lanet olsun…” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ AĞBABA: TÜRKİYE’NİN DÖNÜP DOLAŞTIĞI YER BU OLMAMALI

CHP’li Veli Ağbaba ise şu tepkiyi gösterdi: “Bahar bayramına bu görüntülerle uyanmak… Meclis’te adalet nöbetini sürdüren @gergerliogluof lavaboda abdest alırken, kıyafetlerini giymesine dahi izin verilmeden gözaltına alındı. Türkiye’nin dönüp dolaşıp geldiği yer bu olmamalı. Tam anlamıyla rezalet Yazıklar olsun.”

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA

Öte yandan Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasına sosyal medyada ‘HalkınVekiliGözaltında’ etiketiyle tepki gösteriliyor.