9 yaşındaki siyahi kıza biber gazı sıkmışlardı! ABD’li polisler açığa alındı

Yayın tarihi: 12 Şubat 2021 Cuma 11:17 am - Güncelleme: 12 Şubat 2021 Cuma 11:17 am

Amerika Birleşik Devletleri’nde 9 yaşındaki siyahi bir kız çocuğunu kelepçeli bir şekilde gözaltına aldıkları anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. 9 yaşındaki kıza biber gazı sıkan ve gözaltına alan polislerin açığa alındığı öğrenildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinin Rochester kentinde geçtiğimiz haftalarda, 9 yaşındaki siyahi bir kız için ‘intihara meyilli’ olduğu, annesine ve kendisine zarar vermeye çalıştığı ihbarı üzerine polisler adrese gitti.

Burada 9 yaşındaki çocuk gözaltına aldı. Polis aracının arka koltuğuna oturtulan çocuğun, biber gazı sıkıldığı için, “Memur bey lütfen bunu bana yapmayın” dediği ve “Yanıyor” diye çığlık attığı görüldü.

AÇIĞA ALINDILAR

Hakkında soruşturma başlatılan polislerin açığa alındığı belirtildi. Tepki çeken olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde polislerin çocuğu azarladığı görüldü.

NEW YORK VALİSİ: GÖRÜNTÜLER RAHATSIZ EDİCİ

New York Valisi Andrew Cuomo, görüntülerin rahatsız edici olduğunu belirtirken, ?Eyaletin her köşesindeki New Yorklular bu durumdan bıkmış durumda. Üç kız babası olarak öfkeliyim” diye konuştu.