9 yaşında üniversite mezunu olacak çocuk ailesinin kararıyla okulu bıraktı

Yayın tarihi: 10 Aralık 2019 Salı 2:27 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2019 Salı 2:27 pm

9 yaşında üniversite mezunu olmaya hazırlanan tüm dünyanın konuştuğu dahi çocuk Laurent Simons ailesinin kararı ile okulu bıraktı.

145 IQ’ya sahip olduğu bildirilen Laurent Simons henüz 6 yaşındayken liseye girdikten sonra Hollanda’nın Eindhoven Teknik Üniversitesi’ne geçti. Ve en az üç yılda tamamlanan elektrik mühendisliği bölümünü 1 senede bitirme aşamasına geldi.

Lisans diplomasını almak üzere sadece birkaç sınava daha girmesi ve final projesini tamamlaması gereken Simons, ani bir kararla okulu bıraktı.

Simons, 10. doğum günü olan 26 Aralık’tan önce, rekorun şu anki sahibi Michael Kearney’i geçmek ve ‘en genç üniversite mezunu’ olmak isterken üniversite yönetimi, Laurent’in 26 Aralık’dan önce mezun olmasının gerçekçi olamayacağını savundu ve 9 yaşındaki çocuğun geçmesi gereken sınav sayısının fazlalığına değindi.

Laurent’in ailesi Lydia ve Alexander Simons çifti ise üniversitenin sunduğu bu takvimi kabul etmediği için oğullarının eğitimine son verdi.

Baba Alexander, üniversite yönetiminin Laurent’i ‘intihalle’ suçlamasının da bu olayda bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.