870 gündür kayıp olan Gülistan için yürüdüler

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2022 Salı 4:20 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 5:52 pm

Ailesi ve arkadaşları 870 gündür haber alınamayan Gülistan Doku için yürüdü. Gülistan’ın annesi “Nerede benim kızım?” diyerek isyan etti.

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den beri kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için yürüyüş düzenlendi.

Gülistan Doku’nun ailesi, arkadaşları, HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ve kentteki kadın platformlarının üyeleri Tunceli’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan genç kadın için yürüdü.

“BENİM KIZIM NEREDE?”

Yürüyüşe katılan anne Bedriye Doku, Gülistan’dan 870 gündür haber alamadıklarını ifade ederek, “Ben kızımı bugünlere nasıl getirdim, bir Allah bilir. Bir gece bana telefon geliyor, deniliyor ki, ‘Kızın ortada yok’. O gün bugündür kızım yok. Kızım kuş olup uçmadı, buhar olup gitmedi. Buranın her tarafı kamera, nerede benim kızım?” diye konuştu.

“BİZ SADECE KIZIMIZI İSTİYORUZ”

Abla Aygül Doku ise, “Benim kız kardeşimin başını mı kestiler, benim kız kardeşimi yaktılar mı, benim kız kardeşimi diri diri mi gömdüler? Geceleri nasıl sabahladığımızı biliyor musunuz? Biz sadece kızımızı istiyoruz. Bu olayı çözün, Gülistan’a ne olduğunu ailesi ve milyonlar öğrensin.” şeklinde konuştu.

Gülistan Doku’nun ailesinden Abarakov’un serbest bırakılmasına itiraz