Hukukçu Mehmet Saral, Sinan Ateş’in arkadaşı Ömer Zengin‘e yapılan saldırı sonrası TELE1’e çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti gündemdeki yerini korumaya devam ederken bugün Sinan Ateş’in yakın arkadaşı Ömer Zengin’e de saldırı düzenlendi. Zengin söz konusu saldırıyı kendisine ait sosyal medya hesabından duyurdu. 80’ler MHP davası Mehmet Saral TELE1’e yaptığı açıklamada MHP’de gizli bir elin olunduğunu söyledi.

Mehmet Saral açıklamalarında şunları kaydetti:

2016’dan sonra sistemli olarak bizim gibi Devlet Bahçeli’ye muhalif ülkücülere, MHP’nin bazı teşkilatları tarafından saldırıdan düzenlendi. Şevket Bülent Yahni, Yavuz Selim Demirağ, Selçuk Özdağ 10-15’lere varan. Sonra Mersin’de Çağrı Ünel’e saldırıldı bir genç öldürüldü. Olayın devamında da Sinan Ateş öldürüldü. Ateş öldükten sonra saldırılar durmuştu. Bir de İçişlere Bakanı’nın değişmesiyle durdu. Bugün Ömer Zengin’e saldırı olmuş. Almanya’dakiler durumdan vazife çıkarmış olabilirler. Türkiye’de olsa yapmazlardı. Bu işlerden vazgeçmeleri lazım.

Sinan Ateş’in yakın arkadaşına saldırı

Bizim ülkücüler arasında kan çıktı. Birbirimizi öldürdük hem de Ülkü Ocakları Başkanlığı seviyesinde bu kanın durması lazım. Ama öyle anlaşılıyor ki bizim ülkücü camianın içinde istihbarat ajanları var. Yerli mi gayri yerli mi uluslararası mı? onları daha tam tespit edemedik. Ülkücülerin arasında kan girmesini istiyorlar. Israrla ve inatla devam ediyorlar. Bir de buna ek olarak MHP genel merkezi de tavra çanak tutuyor. Sinan Ateş olayını konuşacağız. Şunu söyleyemiyorlar “Ya bu Sinan Ateş öldürüldü ülkü ocakları genel başkanıydı, katilleri tespit edilsin adalet yerini bulsun” bir tülü bu noktaya gelemiyoruz.

Şimdi böyle benzine ateşle gidiliyor. Devlet Bey’in söylemlerini de dinledim. MHP’nin içinde de ülkücü hareketin içinde de gizli bir el ülkücülerin birbirileriyle düşman olmasını, birbirileriyle  kavga etmesini birbirilerini öldürmesini istiyor. Almanya’da (Ömer Zengin’e saldırı)  bunun bir örneği.