807 Galatasaraylıdan Tuna Altınel çağrısı: Serbest bırakın

Yayın tarihi: 21 Haziran 2019 Cuma 12:09 am - Güncelleme: 21 Haziran 2019 Cuma 12:09 am

Tutuklu Barış Akademisyeni Tuna Altınel’in serbest bırakılması için Galatasaray Lisesi mezunu 807 kişi bir çağrı metni imzaladı.

Barış İçin Akademisyenler davaları kapsamında yargılaması süren Lyon 1 Üniversitesi Matematik Bölümü’nden Doç. Dr. Tuna Altınel 11 Mayıs’tan bu yana Balıkesir L tipi cezaevinde tutuklu bulunuyor. Tuna Altınel, Fransa’da yasal bir derneğin düzenlediği toplantıda çevirmenlik yaptığı için “yasa dışı örgüt üyeliği” ile suçlanıyor. Galatarasay Lisesi mezunları, Tuna Altınel’in Galatasaray Lisesi camiasının bir üyesi olduğunu belirterek, Altınel’in düşüncelerini özgürce ifade etme hakkını savunmak için bir imza kampanyası düzenledi.

Tutuklu Barış Akademisyeni Tuna Altınel’in serbest bırakılması için Galatasaray Lisesi mezunu 807 kişi bir çağrı metni imzaladı. İmzacılar, Altınel’in serbest bırakılması çağrısında bulunarak, “Tuna Altınel’i yalnız bırakmayacak, hiçbir şekilde şiddet çağrısı içermeyen düşüncelerini özgürce ifade etme hakkına sahip çıkacağız” ifadesini kullandılar.

Söz konusu imza metninde şu ifadelere yer verildi: “Galatasaray Lisesi’nde aldığımız eğitimin hafızalarımıza kazınan ilkelerinden birisi “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” nesillerin yetişmesidir. Bu ilkenin yargılandığı ve töhmet altında bırakıldığı bir dönemden geçtiğimizin farkındayız. Bizler ülkemizin güzelleşmesi taraftarıyız. Bunun bir yolu da, adil yargıdan, örneğin barış çağrılarından terör suçlaması imal etme tuhaflığını bırakmaktan geçiyor. Barış çağrıları mesnetsiz suç imalatının olağanlaştığı mahkeme salonlarında değil, hukuk güvencesine sahip özgür düşünce platformlarında tartışılmalıdır. Biz aşağıda imzası olan Galatasaray Liseliler, karanlığa karşı aydınlanmayı savunmanın ve çocukluk yıllarından başlayarak okul sıralarında dokuduğumuz kardeşliğimizin bir gereği olarak Tuna Altınel’i yalnız bırakmayacak, hiçbir şekilde şiddet çağrısı içermeyen düşüncelerini özgürce ifade etme hakkına sahip çıkacağız.”

TUNA ALTINEL KİMDİR?

‘Barış İçin Akademisyenler’ davaları kapsamında yargılaması süren Lyon 1 Üniversitesi Matematik Bölümü’nden Doç. Dr. Tuna Altınel 11 Mayıs 2019’tan bu yana Balıkesir L tipi cezaevinde tutuklu bulunuyor. Altınel, Fransa’daki bir dernekte düzenlenen bir toplantıda çevirmenlik yaptığı için “yasa dışı örgüt üyeliği” ile suçlanıyor. Altınel’in ilk duruşması 30 Temmuz 2019’da Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Altınel aynı zamanda Galatasaray Lisesi camiasının bir üyesi.