80 yaşındaki kadına tecavüz etmeye çalışan zanlı, serbest bırakıldı!

Yayın tarihi: 13 Eylül 2019 Cuma 4:01 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2019 Cuma 4:01 pm

Adana’da, 80 yaşındaki bir kadının evine girip tecavüz etmeye çalışan daha sonra da kadını darp edip evden kaçan zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz hafta Adana’da yaşanan olayda, tek başına yaşadığı evde saldırıya uğrayan 80 yaşındaki Fatma Altunöz, sesler üzerine gelen komşuları sayesinde kurtuldu. Altunöz’e cinsel saldırıda bulunan adam, kendisine direnmeye çalışan yaşlı kadını darp etti. Saldırgan, yaşlı kadının “Yetişin” çığlıklarını duyup gelen komşuların sesini duyunca kaçtı. Kanlar içinde kalan Altunöz’e olay yerine gelen sağlık ekipleri  ilk müdahaleyi yaparken, yaşlı kadın daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Olay yerinden kaçan zanlıyı yakalamak için başlatılan çalışmalarda, mahalleden İ.M. adlı evli iki çocuk babası 54 yaşındaki bir şahıs gözaltına alındı. Bu arada, jandarma evde yaptığı çalışmada bir sigara izmaritini delil olarak alıp evde parmak izi çalışması da yaptı. Ayrıca yaşlı kadının o gün giydiği kıyafetlerden hem parmak izi hem de DNA örneği alınması için el konuldu.

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Taburcu olduktan sonra karakola giden Altunöz, zanlıyı teşhis etti. Yaşlı kadının suçlamalarını reddeden zanlı, Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Sanık, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada evden alınan sigara, kadının kıyafetleriyle zanlıdan alınan DNA eşleştirmeye gönderildi.

‘KORKUDAN EVE GİDEMİYORUM’

Yaşlı kadın, zanlıyı çok net gördüğünü serbest kalmasına bir anlam veremediğini artık korkusundan evine gidemediğini belirterek, “Ben yatıyordum uyandım baktım karşımda biri oturuyor. Öpmeye çalıştı ben de itekledim. Ben bağırmaya çalıştım bana yine ’sus’ dedi ve bir tokat attı bana. Ben korkmuyorum dedim ve salavat getirmeye başladım. Salavat getirdikçe vurdu daha sonra ellerini ağzıma soktu ben de ısırdım parmaklarını. İmdat yetişin diye bağırınca kaçtı. Daha sonra komşularımız kazma, kürek ve silahlarını alıp bana yardıma geldiler.  Olaydan sonraki gün yakalandı teşhis ettim kendisini. Ben evime gitmek istiyorum ama korktuğum için gidemiyorum şu an kızımda kalıyorum. Bana ’çığlık atarsan seni yakarım’ dedi o yüzden çok korkuyorum” dedi.