80 yaşında kadın 50 liralık fişi yok diye servisten indirildi

Yayın tarihi: 10 Nisan 2022 Pazar 9:31 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 9:30 am

Ankara’da 80 yaşındaki kadın, elindeki fiş 50 TL’nin üzerinde olmadığı gerekçesiyle marketin servis aracından zorla indirildi.

Ramazan’da “50 TL’nin altında alışveriş yapanlara servis kullanmanın yasak olduğu” marketin servis aracına binmek isteyen 80 yaşındaki bir kadının elindeki fiş 50 liralık alışverişi göstermediği için zorla indirildi. Bu durum araçtaki diğer müşterilerin tepkisine neden oldu.

Şoför, kartı olmayan yaşlı kadını yaka paça otobüsten attı

OdaTV’de yer alan habere göre; Daha önce alışveriş yaptığı marketten, elinde iade fişi ile değişim yapan 80 yaşındaki yaşlı kadın, servis aracının güzergahında olan evine gitmek için araca binince, elindeki alışveriş fişinin servis kullanmak için yeterli olmadığını söyleyen servis şoförü tarafından azarlanarak araçtan indirildi.

Erdoğan’a göre hayat pahalılığı “günübirlik”

KADINA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTILAR

Bu uygulamaya karşı çıkan ve yaşlı kadını araçtan indirmenin çirkin olduğunu savunan diğer müşteriler, kendi akrabası ve yakını olduğunu söyleyerek yaşlı kadına yardımcı olmaya çalıştılar ise de, söz düellosu başlayınca, aracı stop ettiren şoför müşterilerle tartıştı. Sonunda bütün müdahale ve itirazlara rağmen teyze araçtan indirildi.

Oda Tv’ye konuşan müşteri temsilcisi uygulamanın doğru olduğunu; ama ramazan dolayısıyla 50 TL’ye indirildiğini söylendi. Adını vermekten kaçınan görevliler, uygulamanın ramazan sonrası tekrar 100 TL bandına çıkarılacağını söyleyerek olayla ilgili yorum yapmak istemediler ve araştıralım demekle yetindi. Ayrıca vatandaşlar tarafından videoya çekilen ve tepki çeken olay sırasında market bünyesinde olayla ilgilenecek kimseyi bulamadıklarını ve kimsenin ilgilenmediği söyledi.

TEPKİLER YÜKSELİYOR

Görüntülere sosyal medyada büyük tepki gösterildi. Vatandaşlar ardı ardına tweetler atarken Ankara Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin yaptığı paylaşımda “Konuyla ilgili olarak, ABB Zabıta Daire Başkanlığımız yasal işlemleri derhâl uygulayacak ve sürecin sıkı takipçisi olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini duyurdu.