80 ve 79 yaşındaki Özer çiftine ‘terörden’ tutuklama

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 4:09 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 4:11 pm

80 yaşında ve ‘yüzde 52 engelli’ Makbule Özer ile 79 yaşındaki eşi Hadi Özer “örgüte yardım etmek” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edremit ilçesinde 2018’de evlerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve yargılandıkları davada, “örgüte yardım ve yataklık” suçlamasıyla 1 yıl 13 ay hapis cezası verilen Makbule Özer (80) ve eşi Hadi Özer’in Özer’in (70) cezaları Yargıtay tarafından onandı.

Özer çiftinin avukaı Dilan Kunt Ayan, Makbule Özer’in yüzde 52 engelli olduğunu dair raporla birlikte cezasının ev hapsi olarak infaz edilmesi için başvuruda bulundu.

’80 YAŞINDA VE YÜZDE 52 ENGELLİ’

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın haberine göre avukat Dilan Kunt Ayan, dilekçesinde, 80 yaşındaki ve yüzde 52 engelli müvekkilinin kişisel ihtiyaçlarını dahi tek başına karşılayamadığını, ailesi ile birlikte kaldığı konutta ihtiyaçlarının çocukları tarafından karşılandığını belirtti.

Ayan dilekçesinde “Cezasının cezaevinde infaz edilmesi, infaz kanununun cezaların infazından beklenen hiçbir amaca hizmet etmeyecektir. Bu durum müvekkilimi günlük kişisel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak duruma getirecektir. Müvekkilim hükmedilen hapis cezasının konutta infazı için gerekli koşulları sağlamaktadır. Müvekkilin konutta infaz edilmesine karar verilmesi hususunda talepte bulunuyoruz” dedi.

Ancak Van İnfaz Hakimliği 29 Nisan’da verdiği kararda, avukat Ayan’ın talebini, “yasal şartlar oluşmadığı” gerekçesiyle reddetti. Bunun üzerine 80 yaşındaki Makbule Özer ve 70 yaşındaki eşi Hadi Özer, Van T Tipi Cezaevi’ne konuldu.