8 yaşındaki Ahmet kansere yenik düştü

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2020 Perşembe 11:44 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe 11:44 am

Annesinin yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması ve tedavi görebilmesi için sosyal medyada kampanya yürütülen 8 yaşındaki Ahmet Ataç, kansere yenik düştü.

Babası cezaevinde olan ve annesinin de yurtdışı çıkış yasağı bulunan Ahmet Ataç, yakalandığı kemik kanserine yenik düştü. 2018 yılında ailesine yönelik yürütülen FETÖ soruşturması neticesinde Ahmet Ataç’ın babası ve annesi tutuklanmış, babası cezaevinde kalırken annesi ise yurtdışı çıkış yasağıyla birlikte iki buçuk ay sonra serbest bırakılmıştı. Kansere bu süreçte yakalandığını belirten anne Zekiye Ataç, bu tarz hastalıklarda hastanın moralinin yüksek olmasının önemli olduğunu, oğlunun babasını uzun süredir görmediğini belirtmişti.

Ahmet Burhan Ataç’ın vefat haberini, hastanede anne Zekiye Ataç’a refakat eden aktivist Arlet Natali Avazyan, kurucu üyesi olduğu Aidbrom adlı haber sitesi Twitter hesabından duyurdu.

Ahmet Burhan’ın hastalığının son evresinde yoğun bakım ünitesine kaldırılması üzerine, Tarsus Cezaevinde tutuklu bulunan baba Harun Reha Ataç için savcılıktan izin talep edildi. Aileye eşlik edenler, savcılığın Harun Ataç’ın hastaneye gece değil, sabah gidişine izin verdiği bilgisini paylaştı.