8 yakını koronadan ölen kadın da hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 7:08 am - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 7:08 am

Babası, ağabeyi, 2 halası ve 4 kuzeni koronavirüsten ölen 36 yaşındaki Şenay Genç Yalçınkaya da akşam saatlerinde tedavi gördüğü Rize Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

İstanbul’da yaşayan Muhammet Genç ve oğlu Burak Genç, rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye götürüldü. Burada baba ve oğlunun yapılan Covid-19 testleri pozitif çıktı. Tedaviye alındıktan sonra 6 Kasım 2020’de önce Burak, 1 hafta sonra da babası Muhammet Genç hayatını kaybetti. Aileden Bünyamin Genç (41) 1 Aralık’ta, İbrahim Genç (53) 4 Aralık’ta, Ali Genç (58) ise 11 Aralık’ta öldü. Ali Genç’in tedavi gören kardeşleri Fatma Duman (55) 18 Aralık’ta, Aysel Peçe de (46) 21 Şubat 2021’de son olarak Ahmet Genç (43) de 13 Nisan’da aynı hastalıktan hayatını kaybetti.

10 YENİ MEZAR AÇILDI

6 ayda 8 ferdini yitiren, yaşadıkları korku nedeniyle 10 yeni mezar yeri daha hazırlayan ailenin geçen haziran ayında 25 üyesi aşılandı. Aşılarla beraber Genç ailesinde yaklaşık 10 aydır kimse Covid-19’a yakalanmamıştı. Genç ailesinin bir üyesi daha aynı hastalıktan yaşamını kaybetti. Babası, ağabeyi, 2 halası ve 4 kuzenini bu hastalıktan kaybeden, evli ve 1 çocuk annesi Şenay Genç Yalçınkaya (36), akşam saatlerinde tedavi gördüğü Rize Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Şenay Genç Yalçınkaya ile Genç ailesinden koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 9’a yükseldi.

“GENLERİMİZ ARAŞTIRILSIN”

3 kardeşi, 2 baldızı, yeğeni, kayınbiraderi ve kayınbiraderinin oğlunu kaybeden 63 yaşındaki Ali Genç, korona virüsüyle büyük bir sınav verdiklerini belirterek, “Ne yazık ki Şenay kızımız da entübe edildi. Aileden geriye 5 kişi kaldık, genlerimizin araştırılmasını istiyoruz. Biz aşılarımızı olduk, ‘her şey bitti’ diye sevinmiştik, sevincimiz kursağımızda kaldı. Ne yapacağız bilemiyorum. Aşılarımız mı bize fayda etmedi? Genlerimizde mi problem var? Başından beri hep söylüyoruz. Bizim genlerimiz araştırılsın” dedi.

Koronavirüsten bir günde 263 ölüm