TELE1 deprem bölgesinden aktarıyor! “Çadır yok, perişan durumdayız”

Yayın tarihi: 21 Şubat 2023 Salı 2:52 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2023 Salı 2:54 pm

Kahramanmaraş’ta ve Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından afet bölgesinde kalan vatandaşlar, derme çatma çadırlarda, zor şartlarda kalmaya çalışıyor. TELE1’den Engin Açar’a konuşan depremzedeler, barınma ve ısınma sorunlarının devam ettiğini belirterek, yetkililere başvurmalarına rağmen çadır alamadıklarını ifade etti.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.7 büyüklüğündeki depremlerinin henüz yaraları sarılamamışken büyük yıkımın yaşandığı Hatay 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerle tekrar sarsıldı.

Afet bölgesinde kalan vatandaşlar ise deprem felaketinin ardından zor şartlarda yaşamaya çalışıyor.

TELE1 Muhabiri Engin Açar’ın afet bölgesi Hatay’dan aktardığı bilgilere göre, AFAD’ın çadır başvurusu için en az 10 kişinin bir araya gelmesini istediği öğrenildi.

Vatandaşlar ise çadır başvurusu yaptıklarını ancak sıraya alındıklarını belirtti. “Perişan” durumda olduklarını söyleyen depremzedeler, çadır desteği beklediklerini ifade etti.

Engin Açar’ın TELE1 mikrofonunu uzattığı bir kadın depremzede, deprem öncesinde seracılık faaliyeti yürüttüklerini belirterek, derme çatma bir çadır kurduklarını söyledi. Çocuklarıyla birlikte burada kaldıklarını ve yağmur yağdığında içeriye su sızdığını da sözlerine ekleyen depremzede, yetkililerden çadır beklediklerini vurguladı.

CHP’li Tutdere iktidara seslendi! “Vatandaşlarımızı donmaktan kurtarmak için çadır gönderin”

TELE1’in gündeme getirdiği Elazığ 11’inci afet bölgesi ilan edildi

Deprem felaketinden etkilenen 11. il: Elazığ