Pakdemirli daha 15 gün önce ‘Çakmak yaksalar yakalıyoruz’ diye övünmüştü

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 4:34 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 6:55 pm

Türkiye 8 gündür yangın felaketiyle mücadele ederken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yangınlardan 2 hafta önce yaptığı açıklama gündeme geldi. Pakdemirli, 776 gözetlemeden 24 saat gözetleme yapıldığını söyleyerek “Çakmak yaksalar yakalıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye orman yangınlarıyla mücadelede 8’inci gününde. Havadan müdahalenin yapılmadığı yangınların boyutu giderek büyüyor. İtfaiye erleri, belediye çalışanları yanı sıra birçok yurttaşın da söndürme çalışmalarına katıldığı tabloda Bekir Pakdemirli’nin açıklamaları eleştirilmişti. Pakdemirli yangınlarda sorumluluğu belediyelere atmıştı.

Pakdemirli’nin orman yangınlarından 15 gün önce 28 Temmuz’da Türkiye gazetesine yaptığı açıklama yeniden gündeme geldi. Söz konusu demecinde orman yangınlarına karşı ne kadar ‘başarılı’ olduklarını anlatan Pakdemirli, şu ifadeleri kullanmış:

“Orada da inanılmaz bir başarı var. Yanar yanmaz haberimiz oluyor. Şimdi orman yangınlarıyla ilgili çok haber olmuyor. Neden? Çünkü yangınlar büyümeden müdahale ediyoruz. Koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Yangınların çıkmasını belki engelleyemiyorsunuz ama yangın çok küçükken söndürüyorsunuz”

“24 SAAT BOYUNCA GÖZETLEME YAPILIYOR”

776 adet orman kulesinden 24 saat gözetleme yapıldığını da belirten Bakan Pakdemirli, “Şu anda çakmak yaksalar, yakalıyoruz. Birisi Seferihisar’da yakalandı. Adam mangal yapıyormuş, ‘Ben saklanmıştım. Nasıl yakaladınız?’ dedi. Dumanın çıkmasını gözlüyoruz. Duman çıkmaya başladığında, alev parlamadan gidiyoruz” demiş.

Yangın, AKP’ye de sıçradı: Erdoğan Pakdemirli’ye karşı ‘sinirli’ iddiası

Bakan Bekir Pakdemirli yangında sorumluluğu belediyelere attı

Pakdemirli: Yanan alanların 1 metrekaresi dahi başka bir amaçla kullanılmayacak

Pakdemirli: Bize geceleri uçan bir şey lazım