74 yıl sonra kimlik aldı: Her akşam kimliğimi öpüyorum, sevgilime kavuştum

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 1:48 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 1:48 pm

Gaziantep’te yaşayan ailesinin kimlik çıkarmaması nedeniyle yıllardır kız kardeşiyle aynı kimliği kullanan Elif Bayu, kendi kimliğine kavuşunca hüngür hüngür ağlayarak, “Yıllar sonra sevgilime kavuştum, her akşam kimliğimi öpüyorum” dedi.

Gaziantep’te yaşayan Elif Bayu, küçük yaşlardayken ailesinin kendisine kimlik çıkarmaması nedeniyle 74 yıl boyunca kız kardeşi Elif Gezer ile aynı kimliği kullandı. Yarım asırdan fazladır kimliksiz yaşayan Bayu, televizyon programlarına çıkarak yıllardır yaşadığı zorluğu anlattı. 2 aylık bir çalışmayla tamamlanan yasal işlemlerin ardından kimliği çıkarılan Bayu, 74 yıl sonra kavuştuğu kimliğini boynundan çıkarmıyor.

“YENİ DOĞMUŞ BEBEK GİBİ HİSSEDİYORUM”

Bayu, hüngür hüngür ağlayarak, “Yıllar sonra sevgilime kavuştum, millet sevgilisini öper koklar, ben de her akşam kimliğimi öpüyorum, hiç yanımdan ayırmıyorum.

Yeni doğmuş bir bebek gibi hissediyorum. Ben artık ismen de cismen de varım. Ölsem bile artık kimsesizler mezarlığına gömülmeyeceğim. Benim de artık bir ismim var. Ölürsem benim de ismimin olduğu bir mezar taşım olacak. Mezarıma ‘Elif Bayu’ diye yazacaklar. Ben kimliğimin çıkacağına hiç inanmıyordum. Önce Allah’ın sonra da sizlerin sayesinde kimliğime kavuştum” dedi.

Yeni kimlik kartlarında gelişme