72 yıldır ‘demir akciğer’le yaşıyordu! Paul Alexander öldü

Yayın tarihi: 13 Mart 2024 Çarşamba 6:54 pm - Güncelleme: 13 Mart 2024 Çarşamba 7:04 pm

ABD’de 72 yıldır ‘demir akciğer’ içinde yaşayan Paul Alexander, 78 yaşında öldüğü açıklandı.

Altı yaşında geçirdiği çocuk felcinden beri hayatının demir bir akciğerin içinde geçiren Paul Alexander, 27 Şubat’ta hastaneye kaldırıldı. Alexander’ın Covid-19 testinin pozitif çıktığı sosyal medya hesabından doğrulanırken, sevenleri o günden beri endişeli bir bekleyiş içindeydi. Diken’de yer alan habere göre Alexander, 78 yaşında öldü.

Kötü haberi bugün bir süredir Alexander için bağış toplayan GoFundMe şu ifadelerle verdi:

” ‘Demir Akciğerdeki Adam’ Paul Alexander dün hayatını kaybetti. Paul, çocukluğunda geçirdiği çocuk felcini atlattıktan sonra 70 yıldan fazla bir süre demir akciğerin içinde yaşadı. Bu süre zarfında üniversiteye gitti, avukat oldu ve bir de kitap yayınladı. Hikayesi çok uzaklara yayıldı ve dünyanın dört bir yanındaki insanlara ilham oldu.

Az önce kardeşi Philip’le telefonda görüştük ve kendisi şu mesajı iletmek istedi: ‘Kardeşime bağışta bulunan herkese çok minnettarım. Bu onun son birkaç yılını stressiz yaşamasını sağladı. Bu para bu zor dönemdeki cenaze masraflarını da karşılayacak. Tüm yorumları okumak ve bu kadar çok insanın Paul’den ilham aldığını bilmek tek kelimeyle inanılmaz. O kadar minnettarım ki.’ Paul, özleneceksin ama her zaman hatırlanacaksın. Hikayeni bizimle paylaştığın için teşekkürler.”

Vildan (@vil_dandan) / X

OKUYUP AVUKAT OLDU

Demir akciğerin içinde yaşamanın kendisini olabildiğince dolu bir hayat yaşamaktan alıkoymasına izin vermeyen Paul, 1967’de Teksas’taki WW Samuell Lisesi’nden sınıfında ikinci olarak mezun oldu. Biyoloji laboratuvarına girebilseydi sınıfın birincisi olacağını düşünüyordu.

Austin’deki Texas Üniversitesi’ne geçmeden önce Southern Methodist Üniversitesi’nde okumaya devam etti, 1978’de lisans derecesi ve 1984’te hukuk diploması aldı.

Paul, baro sınavını geçip aile hukuku alanında çalıştığı 1986’ya kadar, mahkeme stenograflarına hukuki terimler öğretmeye çalıştı.

Ünlü yönetmen Roman Polanski’ye bir cinsel istismar suçlaması daha

Kaynak: TELE1