72 yaşındaki depremzede geçimini plastik şişe toplayarak sağlıyor: Yardım gelmiyor…

Yayın tarihi: 15 Şubat 2024 Perşembe 1:58 am - Güncelleme: 15 Şubat 2024 Perşembe 2:27 am

Hatay’da 72 yaşındaki depremzede bir teyze geçimini plastik şişe toplayıp satarak sağlamaya çalışıyor. Günde sadece 20-30 TL kazanabildiğini anlatan teyze “Yardım gelmiyor” diyor.

TELE1 ekibi 6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay’dan yayınlarına devam ediyor.

Ekibimiz bu kez geçimini plastik şişe toplayıp satarak sağlamaya çalışan 72 yaşındaki depremzede bir teyzeye mikrofonlarını uzattı. Yardım gelmediğini ve günde sadece 20-30 TL kazanabildiğini anlatan yaşlı depremzede şunları anlattı:

“Ev gitti, çocuklar gitti. Büyük oğlanın eli kesildi, kız arkadaşı sakat kaldı. Ne yapacağız canım kızım, şimdi bunları satıp ekmek alacağız. 21 yakınımı kaybettim. Çalışıp ekmek, domates alıyorum. 72 yaşındayım. Eşim 84 yaşında hasta, ‘Gitme’ diyor. Ben ‘Bunları satıp bir şey alacağım’ diyorum, bolluğa alışmıştık. Evi ben geçindiriyorum. Hastane hastane gezdiriyorum eşimi. Hafif şişeler taşıyorum. Bunları satacağım 20-30 lira. Kilosu 4 lira. 10 kilosu 40 lira eder. 40 liraya bir kilo tavuk bile gelmiyor. Yardım gelmiyor. Herkese 2-3 bin lira verdiler, bana ‘Kocanın maaşı var’ deyip vermediler. Kocamdan bir kuruş almıyorum. Konteynerde kalıyoruz. Yaşam çok zor. Komşularımın evleri var. Şikayet ettiler, her şeyi alıyorlar. Ben idare ediyorum. Biz iki kişi ne yapacağız? İki aydır çalışıyorum. Bir adam var şişe veriyor. Allah var, inşallah her şey iyi olur. ”

AKP adayı Turgut Altınok’tan ‘Emekliye yardım için illa seçim mi olmalı’ diyen yurttaşa: Provokasyonu bırakalım

Erdoğan ‘katil’ dediği Sisi’ye bu kez ‘kardeşim’ dedi, Ankara’ya davet etti

Kaynak: TELE1