718 Roadster elektrikli otomobile dönüşüyor!

Yayın tarihi: 20 Mart 2022 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 19 Mart 2022 Cumartesi 1:12 pm

Alman otomobil üreticisi Porsche’nin ortadan motorlu bir roadster olan spor otomobil konseptinde piyasaya sürülmüş olan Porsche 718 modeli 2025 yılına kadar tamamen elektrikli olacak.

718 Roadster elektrikli otomobile dönüşüyor! Porsche’nin yeni planı olan 718 EV Porsche’nin yıllık toplantısında duyuruldu. Şirketin filosunu elektriklendirmeye yönelik iddialı ve yakın zamanda genişletilen planlarının bir parçası olarak 718 roadster modelleri 718 EV’e dönüştürülecek. Şirket yaptığı açıklamada, 2030 yılına kadar tüm yeni satışların %80’inin tamamen elektrikli araçlardan oluşmasını istediğini ifade etti.

Dünyaca ünlü otomotiv devi Porsche’nin CEO’su Oliver Blume, “Dünyanın farklı bölgelerindeki farklı dönüşüm hızları nedeniyle çok esnek bir motor stratejimiz var” dedi. Bazı modellerin çeşitli paralel güç aktarma organlarında sunulacağını da sözlerine ekledi ve 911’in içten yanmalı motor olarak sunulmaya devam edeceğini vurguladı.

Portföyünün üçüncü tamamen elektrikli aracı olacak olan Porsche 718 EV, 2019’da piyasaya sürülen tamamen elektrikli Taycan’ı ve yakında çıkacak olan Macan’ı takip ediyor.

 

Porsche 718

Taycan’ın artan popülaritesi ve sayısız varyantı yeni satış hedefini karşılayamayacak. Şirket yöneticileri yıllık toplantıdan önce yaptıkları bilgilendirmede, tamamen elektrikli bir Macan ve 718 EV‘nin bu açığı kapatmaya yardımcı olacağını ifade etti. Şirket ayrıca cuma günü yaptığı açıklamada, müşterilerin pillerinin şarj olmasını beklerken çalışabilecekleri veya kahve içebilecekleri salon benzeri noktalar içerecek özel bir EV şarj istasyonları ağı oluşturmayı da hedeflediklerini söyledi.

Macan, ilk olarak 2023’te Avrupa’da, ardından 2024’te ABD’de piyasaya sürülecek. Porsche CEO’su Oliver Blume, 718 EV‘nin 2025’te piyasaya çıkacağını söyledi. Macan, Porsche ve Audi’nin ilk olarak 2018’de geliştirmeye başladığı bir mimari olan Premium Platform Electric (PPE) platformunu temel alacak. Blume, Porsche’nin 718 EV için özel bir konfigürasyon geliştirdiğini ve Taycan gibi sektördeki bazı hızlı şarja izin veren 800 voltluk bir sisteme sahip olacağını da sözlerine ekledi.

MixBuds ANC Pro kulaklık duyuruldu