715’nci haftada Cumartesi Anneleri: Galatasaray’ı bize çok gördüler

Yayın tarihi: 8 Aralık 2018 Cumartesi 12:09 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2018 Cumartesi 12:09 pm

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdiği eylemin basın açıklamasını kayıp yakını Sürgün Taşkaya okudu. Taşkaya yurttaşın hak ve özgürlüklerinin ancak demokratik bir hukuk sisteminde korunabileceğine değinerek demokratik bir hukuk sistemi için de etkin, bağımsız ve tarafsız yargının var olması zorunlu olduğunu söyledi.

Türkiye’de demokratik toplum düzeninin gereklerine uygun bir yargı sistemi olmadığı için gözaltında kaybedilenlerin akıbeti açığa çıkartılmadığını değinen Taşkaya, “715. haftamızda Taşkaya Ailesinin çeyrek asırdır sürdürdüğü hakikat ve adalet mücadelesine eşlik etmek için buluştuk. 6 Aralık 1993 tarihinde askerler, polisler, Bucak aşiretine mensup korucular otuz araçlık konvoyla, Urfa’nın Siverek ilçesi Bağlar mahallesindeki Mehmet Taşkaya’nın evine baskın yaptı. Oğlundan haber alma umuduyla Siverek Emniyeti’ne giden Fatime Taşkaya’ya ‘Bir daha bize gelmeyin. Diğer oğullarınla birlikte burayı terk edin, yoksa onlar da kaybolur’ denildi. Ailenin tüm başvuruları sonuçsuz kaldı. Hüseyin Taşkaya’dan bir daha haber alınamadı. Hüseyin Taşkaya’nın akıbetini açığa çıkartacak, sorumlu olanların belirlenmesini ve cezalandırılmasını sağlayacak nitelikte bir soruşturma başlatılması için savcıları göreve çağırıyoruz” diye konuştu.

‘BİZE ÇOK GÖRDÜLER’

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Hüseyin Taşkaya’nın eşi Sultan Taşkaya, “23 senedir Galatasaray’dayız. Bize çok gördüler. Biz kardeşlerimizi, eşlerimizi arıyoruz. Bizi nereye kovarlarsa kovsunlar biz mücadelemizden geçmeyeceğiz” dedi. Taşkaya’nın kızı Serpil Taşkaya ise, “Babam eve baskın yapılarak alındı. Bir daha haber alamadık. Ben yedi yaşındaydım. Şuan 33 yaşındayım. Bu mücadeleye çocuklarımla beraber devam edeceğim. Bizler kayıplarımızı aradığımız için insanlık dışı uygulamalarla engelleniyoruz. ” diye konuştu. Kayıp yakını Hasan Karakoç da,  “23 yıldır hakikat için mücadele ediyoruz. Asiye anneyi 2 yıl önce kaybettik. Onlar bize bu Galatasaray’ı emanet ettiler. Onlardan aldığımız mirası asla bırakmayacağız. Onlar evlatlarına bir mezar dahi hediye edemeden göçüp gittiler. Bir 23 yıl daha geçse bu mücadeleyi bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.