700 milyon LinkedIn kullanıcısının verileri çalındı

Yayın tarihi: 30 Haziran 2021 Çarşamba 3:55 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2021 Çarşamba 3:55 pm

700 milyon LinkedIn kullanıcısının bilgileri, bir hacker sitesinde satışa çıkarıldı. Bilgiler arasında e-posta adresleri, telefon numaraları ve fiziksel adresler de yer alıyor.

LinkedIn’in 700 milyon kullanıcısının bilgileri çalındı ve satışa çıkarıldı. Geçtiğimiz nisan ayında, 500 milyon LinkedIn kullanıcısının verileri hackerler tarafından çalınmış, hackerlar arasında popüler olan bir internet sitesinde açık artırmada satışa çıkarılmıştı.

Shiftdelete’in haberine göre, bugün ortaya çıkan bir satış ilanı ise bundan çok daha ciddi bir ihlal olabileceğini gösteriyor. Bir hacking forumunda LinkedIn kullanan neredeyse herkesin bilgileri satışa çıkarıldı.

LinkedIn’in 756 milyon kullanıcısından 700 milyonunun verisi bir forumda satışa çıktı. İlanı yayınlayan kişi, kanıt için 1 milyon kullanıcının verilerini ücretsiz olarak paylaştı.

Sızdırıldığı söylenen 700 milyon kullanıcı verisi arasında e-posta adresi, tam isim, telefon numaraları, fiziksel adresler, coğrafi konumlar, LinkedIn kullanıcı adı ve URL’si, herkese açık olan ve olmayan iş deneyimi özetleri, cinsiyet, diğer sosyal medya hesaplarının kullanıcı adları bulunuyor.

Herkese açık olarak paylaşılan 1 milyon veri güncel görünüyor, sızdırıldıkları en erken zamanın 2020 olduğu tahmin ediliyor. Örnek olarak paylaşılan 1 milyon veriyi incelendiğinde gerçek olduklarını ve linklerdeki profillerle uyuştukları görülüyor.