7 metrelik çukura düşen yavru köpeği annesine kavuşturdular

Yayın tarihi: 9 Ekim 2020 Cuma 8:09 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2020 Cuma 8:09 pm

Aydın’da 7 metrelik çukura düşen yavru köpek itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak annesine kavuşturuldu.

Aydın’ın Efeler ilçesinde, zemin etüdü için kazılan 7 metrelik çukura düşen yavru köpek itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yavru köpeğin, mahallelinin baktığı ‘Pakize’ isimli köpeğin yavrusu olduğu anlaşıldı. Yavruya, ‘Umut’ ismi verildi.

Balıkköy Mahallesi’ndeki zeytinlik alanda inşaat firması tarafından zemin etüdü için kazılan 7 metre derinliğindeki çukurdan köpek sesi geldiğini fark eden çevredekiler merak edip baktıklarında bir yavru köpek olduğunu fark etti. Mahalleli, dikkatli baktıklarında çukurdaki hayvanın mahallelerinde besledikleri ‘Pakize’ isimli köpeğin geçen ay dünyaya getirdiği yavrularından biri olduğunu belirledi. Durum, itfaiye ile Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma Polisi’ne durum bildirilip, yardım istendi.

İtfaiye ekiplerinin kepçe yardımıyla yaklaşık 1 saat süren kazı ve kurtarma çalışması sonrasında yavru köpek düştüğü çukurdan kurtarıldı.

Uzun süre çukurda kaldığı için bitkin haldeki yavru köpek, hemen çukurun yanında bekleyen annesinin yanına götürüldü. Annesinin yavrusunu beslemesi sağlandı.

Mahalle sakinleri yavru köpeğe ‘Umut’ ismini verirken, itfaiye ekiplerine de teşekkür etti.