7 kişinin öldüğü helikopter kazasında TV kulesi kusurlu bulundu

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 9:31 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 9:31 pm

Eczacıbaşı Havacılık A.Ş’ye ait helikopterin düşmesiyle 7 kişinin hayatını kaybettiği 2017’deki kazaya ilişkin fezleke hazırlandı. TV kulesinin kusurlu bulunduğu fezlekede 3 yetkili için hapis cezası istendi.

Eczacıbaşı’na ait helikopter 10 Mart 2017’de, Büyükçekmece TÜYAP Fuar Alanı’nda bulunan TV kulesine çarparak düştü. Kazada Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticisi Aleksandr Vanin, şirketin konukları Igor Kochergin, Ludmila Chuprova ve Elena Badragan ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut hayatını kaybetti.

Kazaya ilişkin fezleke Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak dosya Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Fezlekede pilotların belirlenmiş mevcut usullere uygun olarak lisanslandırıldığı ve sağlık kontrollerinin zamanında yapıldığı da anlatılırken helikopterin de belirlenen usullere uygun olduğu ve periyodik bakımlarının zamanında yapıldığı belirtildi.

Hazırlanan fezlekede şüpheliler Mehmet Enis Ö., Osman Naci E. ve Tamer T.’nin yetkili ortakları olduğu Endem İnşaat A.Ş.’ye ait TV kulesinin uluslararası havacılık standartlarına uygun şekilde işaretlenip ışıklandırılmamasının kazanın oluşumunda illiyet bağı taşıyan bir unsur olarak görüldüğü yer aldı.

Şüpheliler Mehmet Enis Ö., Osman Naci E. ve Tamer T.’nin “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılmaları istendi.

İtalya’da hayatını kaybeden Eczacıbaşı çalışanlarının cenazeleri Türkiye’de