7 işçi hayatını kaybetmişti, Çoşkunlar davası ertelendi

Yayın tarihi: 5 Ocak 2021 Salı 11:18 am - Güncelleme: 6 Ocak 2021 Çarşamba 12:09 pm

Sakarya’nın Hendek ilçesinde, 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Sakarya 1. Ağır Ceza mahkemesi, 5’i tutuklu 7 sanık hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istenen duruşmayı erteledi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan 15 dönüm alana kurulu Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 3 Temmuz günü meydana gelen, 7 işçinin yaşamını yitirdiği ve 127 kişinin yaralandığı patlamanın davası Sakarya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Sabah saatlerinde dava için aileler Sakarya Adalet Sarayı’nın önünde buluştu. Dava için salona avukatlar, hayatını kaybedenlerin ve yaralıların yakınları saat 10.00 itibariyle salona alındı. Sanıklar Sebgis ile bağlanmak istemiş avukatlar talebe itiraz etmişti. Mahkeme heyeti davanın başka bir tarihe ertelenmesi yönünde karar verdi.

Patlamanın ardından “Bilinçli taksir ile ölüme ve yaralanmaya sebep olma” suçlamasıyla hazırlanan iddianamede, 5’i tutuklu 7 sanık hakkında 22 yıl 6’şar ay hapis cezası isteniyor.

AİLELER: İŞÇİLERİN CANINA KASTEDENLER ENGELLENSİN

Öte yandan polis, duruşmanın yapılacağı Sakarya Adliyesi önünde barikat kurarken, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarını içeriye almadı. Ailelerin yürüyüşü de polisler tarafından engellenmeye çalışıldı.

Aileler burada, “Daha önce defalarca şikayet ve uyarı yapıldı. Şimdi burada aileler engellenmeye çalışılıyor. Biz istiyoruz ki işçilerin canına kastedenler engellensin” açıklamasını yaptı.