7 bin 500 liralık telefonları saniyeler içinde çaldı

Yayın tarihi: 12 Şubat 2021 Cuma 11:41 am - Güncelleme: 12 Şubat 2021 Cuma 11:41 am

Esenyurt’ta cep telefonu mağazasına giren bir hırsız, 7 bin 500 lira değerindeki 2 telefonu saniyeler içinde çaldı. Hırsızın yakalanması için çalışmalar başlatıldı.

Esenyurt Pınar Mahallesi’nde bulunan bir cep telefonu mağazasında, mağaza sahibi başka bir müşteri ile ilgilenirken yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bir kişi mağazaya geldi.

Şüpheli, kolonun arkasından gizlice cam tezgahın içinde bulunan tanesi 7 bin 500 lira değerinde olan 2 adet cep telefonunu aldı. Daha sonra da cep telefonu ile konuşur gibi yapan şüpheli, hiçbir şey olmamış gibi dükkandan çıktı. Tezgahı kontrol ettikleri sırada cihazların eksik olduğunu gören dükkan sahibi durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları parmak izi çalışması ve güvenlik kamerası taramasının ardından hırsızı yakalamak için çalışmalara başladı.

“2 CİHAZI 10 – 15 SANİYEDE GÖTÜRDÜ”

Mağazaya gelen hırsızın 2 adet telefonu 10-15 saniyede götürdüğünü söyleyen mağaza sahibinin oğlu Rohat Anaç, şöyle konuştu:

“Sabah saat 11.00 sıralarında bir yabancı uyruklu kişi tarafından 2 tane cihazımız çalındı. Sabahları burada babam yalnız duruyor. Bunu daha önceden gelip tespit etmiştir, planlamıştır. Cihazın bir tanesi yaklaşık 7 bin – 7 bin 500 liraydı. Yani ikisinin toplamı 15-16 bin liralık değeri vardı. Fark etmedik. Dükkanın konumundan dolayı oldu. Tezgahımız ile burası arasında bir kolon var. Kolon kör noktaya düştüğü için bu tezgahları göremiyoruz. O anda da babamın önünde bir tane müşteri var. Ondan da faydalanıp tezgahın arkasından 2 cihazı bir 10-15 saniye içinde götürdü”

HIRSIZLIK ANLARI KAMERALARA YANSIDI

Yaşanan hırsızlık anları ise mağazanın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde, hırsızın tezgahtan telefonu çalması, telefonla konuşur gibi yapıp dükkandan çıkması ve çaldığı cep telefonları ile işletmeden ayrıldığı anlar yansıdı.