7 ayda 37 kilo verdi, lisanslı sporcu oldu

Yayın tarihi: 28 Ocak 2021 Perşembe 1:24 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe 1:24 pm

Kilosu nedeniyle yürümekte bile zorlanan Medar Arıoğlu, 7 ayda 105 kilodan 68 kiloya düştü. Kilosunu 76’da sabitleyen Arıoğlu, lisanslı vücut geliştirme sporcusu oldu.

Antalya’da aşırı kiloları nedeniyle yürümekte zorlanan ve psikolojik sıkıntılar yaşayan DJ Medar Arıoğlu, düzenli diyet ve sporla 7 ayda 105 kilodan 68 kiloya düştü. Başarısını disipline borçlu olduğunu söyleyen Arıoğlu, kiloları nedeniyle bir gece uyuyamamasının kırılma noktası olduğunu ifade etti.

Yürüyüşe çıktığı ilk günlerde bacağında ve belinde kasılmalar olduğunu anlatan Arıoğlu, kimi zaman yürüyüşü yarıda kesip evine taksiyle döndüğünü söyleyerek, “Zor zamanlardı. Çok zorlandım. Kilolu yaşamanın zorluğuna katlanamamak beni motive etti. Şimdi ise profesyonel spor hayatına giriş yaptım. Obeziteyi elimin tersiyle itip, profesyonel fitness sporcusu oldum. Gelecekte, iyi bir eğitmen olmayı hedefliyorum” dedi.

“SPOR, DİYET VE DÜZENLİ BESLENME VAZGEÇİLMEZİM OLDU”

Kilo vermek için çok mücadele ettiğini ve acı çektiğini aktaran Arıoğlu şöyle konuştu;

“Kimi zaman 20 kilometre yürüdüğüm oldu. Yediklerimi ve içtiklerimi tamamen değiştirdim. Yemeklerimde un, şeker ve tuza yer vermedim. Protein ağırlıklı beslenip, her gün spor yaptım. İlk günlerde 5 dakika aralıksız yürüyemezken, zamanla bu saatlere çıktı. 7 ayda verdiğim kiloların ardından bedenimde sarkmalar meydana geldi. Salon sporuna başlayarak sıkılaşma ve kas yapacak antrenmanlar gerçekleştirdim. Artık alıştım. Benim için spor, diyet ve düzenli beslenme vazgeçilmezim.”

“MUTLU BİR İNSAN OLDUM”

Kilo verip fit bir vücuda sahip olduktan sonra ailesinden ve yakın arkadaşlarından olumlu dönüşler aldığını, bu dönüşlerin motivasyonunu yükselttiğini belirten Arıoğlu, “Mutlu bir insan oldum. Kendimi seviyorum. En önemlisi, artık yürümek, koşmak beni korkutmuyor. Fiziksel gücümün artması, kilolarımın gitmesi beni ben yaptı. Aynı zamanda Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu’na bağlı lisanslı sporcuyum. Pandemi sonrası yarışmalarda yarışacağım” diye konuştu.