65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağına hafta sonu izni

Yayın tarihi: 25 Nisan 2020 Cumartesi 9:57 am - Güncelleme: 25 Nisan 2020 Cumartesi 12:09 pm

Türkiye’de koronavirüse karşı alınan önlemler kapsmaında 65 yaş üstü yurttaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağında değişikliğe gidiliyor. 65 yaş üstü yurttaşlara hafta sonları 3 saatlik dışarı çıkma izni verilmesi gündemde.

Koronavirüse karşı alınacak önlemlerle ilgili değerlendirmeler yapılan AKP MYK toplantısında 65 yaş üzeri yurttaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı da gündeme getirildi.

Amaçları toplu bayram namazı

GÜNDE 3 SAAT YALNIZCA HAFTA SONLARI

Hürriyet’ten Nurcan Babacan’ın haberine göre, kamuoyunda bu konuda oluşan talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlandığı öğrenildi. Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek. Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

SAĞLIK BAKANI RAMAZAN SONRASINA İŞARET ETTİ

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ramazan sonrasında Türkiye’nin biraz nefes alacağını, ancak daha fazla rahatlamanın haziran ortasından sonra görüleceğini dile getirdi.

MASKE SATIŞI BAŞLAYABİLİR

Maske üretimi ve dağıtımı konusu da toplantıda konuşuldu. Maskelerin vatandaşa ücretsiz verilmesine devam edilirken, firmaların bunları isteyene satabilmesi de ele alındı. Fiyatlara belli oranda sınırlama getirip, denetim yaparak maske satışına izin verilebileceği dile getirildi. Bu konunun değerlendirilerek, kararın daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Koronavirüsün bir semptomu daha! Erken belirti olabilir