65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı kalktı mı, devam mı ediyor?

Yayın tarihi: 30 Mart 2021 Salı 10:04 am - Güncelleme: 30 Mart 2021 Salı 3:33 pm

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz konuyla ilgili genelge yayımlandı. Risk gruplarına göre illerin ayrılmasının ardından bazı illerde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, bazı illerde ise dışarı çıkma izin süreleri uzatıldı. Peki, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağıyla ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Risk grubuna göre illerin açıklanmasının ardından düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Uygulama yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde ise devam ediyor.

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltildi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabiliyor.

RİSK HARİTASINDA SON DURUM 

Düşük riskli (mavi) iller: Şırnak

Orta riskli (sarı) iller: “Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak.”

Yüksek riskli (turuncu) iller: “Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli ile Manisa.”

Çok yüksek riskli (kırmızı) kategorideki 58 il ise şöyle: “Iğdır, Ardahan, Artvin, Rize, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Sivas, Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Malatya, Elazığ, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman, Mersin, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Erzincan, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Isparta.”

Türkiye kırmızıya boyandı! Ramazanda yasaklar geri geldi