65 saat sonra enkazdan çıkarılan Elif’in babası kızı için hukuki mücadele başlatacak

Yayın tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba 1:47 am - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 1:47 am

30 Ekim’de İzmir’de meydana gelen depremde 65 saat sonra enkazdan kurtarılan Elif Perinçek’in babası kızının adını ticari amaçlarla kullananlara karşı hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

İzmir’de meydana gelen ve büyük hasara yol açan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından Bayraklı’da bulunan ve yıkılan Doğanlar Apartmanı’nın enkazından 65 saat sonra çıkarılan 3 yaşındaki Elif’in babası Oğuz Perinçek, kızının adını ticari amaçla kullananlara karşı hukuk mücadelesi başlatacağını söyledi.

116 kişinin hayatını kaybettiği depremde çok sayıda insanın yaralandığını, evini kaybettiğini söyleyen Oğuz Perinçek, çadır kentlerde kalan depremzedelere dikkat çekildi. Gönüllü insanların, ihtiyaç sahiplerine su, gıda sağlamak için seferber olduğunu, hatta evlerini açtığını dile getiren Oğuz Perinçek, aile fertlerine kişisel destek yerine çadırlarda ihtiyacı olan insanlara yardım edilmesi gerektiğini hatırlattı.

“ACIYI REKLAMA DÖKENLERE MUHAKKAK CEVAP VERİLECEKTİR”

Perinçek konuşmasında, depremzedelerin isimlerini, sembollerini ve çizimlerini de ticari amaçları doğrultusunda kullananların ortaya çıktığını belirtti. “Elif’in ismini kullanarak deprem felaketi üzerinden para kazanmak isteyenler hakkında gerekli hukuki yollara başvuracağım.” diyen Oğuz Perinçek, şöyle konuştu:

“Yürekleri sevgi ve merhamet dolu bu insanlar yaraları sarmaya çalışırken bazı firmalar kızım Elif Perinçek’in ismini kullanarak yapmadıkları yardımları yapmış gibi gösterme gayretine girmiş ve sosyal medyada keyfi paylaşımlarda bulundular. Daha önce de paylaştığımız üzere yardımların aile fertlerine kişisel destek yerine çadırlardaki ihtiyacı olan insanlara yapılması gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyorum. Depremin sembollerini kullanarak kazanç sağlamak isteyenlere gereken cevabı gerçek iyilikseverler nasıl verdiyse acıyı reklama döküp kazanca çevirmeyi amaçlayan birkaç zavallıya da gerekli cevap memleketimin güzel insanları tarafından muhakkak verilecektir. Elif’in ismini kullanarak deprem felaketi üzerinden para kazanmak isteyenler hakkında gerekli hukuki yollara başvuracağım.”

Konuşmasında kızı Elif’in eğitim masraflarını karşılayacağı yönünde açıklamalar yaparak felaketten çıkar sağlamak isteyenlerin olduğuna da işaret eden Perinçek, acılardan nemalanmaya çalışanların insanlık ölçeğinde kırık not alacağını da sözlerine ekledi.