64 yıllık moda markası Zeki Triko icradan satıldı

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 6:48 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 9:30 pm

Mayo sektörünün öncü markası Zeki Triko icradan satıldı. 1958’den beri faaliyet gösteren Zeki Triko, Adriana Lima, Naomi Campbell ve Claduia Schiffer gibi dünyaca ünlü modeller ile defileler düzenlemişti.

Ünlü mayo üreticisi Zeki Triko markalarının icradan satıldığı öğrenildi. İş insanı Zeki Başesgioğlu’nun 1958’de kurduğu Zeki Triko, son yıllarda ekonomik sorunlar ile boğuşuyordu.

Faaliyetlerine geçtiğimiz yıl son veren şirkete ait markalar, alacaklılar tarafından icradan satışa çıkarıldı. Zeki Triko markalarının satışının, Aralık 2021 tarihinde İstanbul 13. İcra Dairesi tarafından gerçekleştiği öğrenildi. Markayı Antalya merkezli bir turizm firmasının aldığı ve üretime başladığı belirtildi.

DÜNYACA ÜNLÜ MODELLER ZEKİ TRİKO İLE SAHNEYE ÇIKMIŞTI

1958’den 2021 yılına kadar faaliyet gösteren marka, mayo sektörünün lideri konumunda bulunuyordu.

Mayo üretimi ile birlikte top modeller ile çalışan Zeki Triko, aralarında Cindy Crawford, Claduia Schiffer, Heidi Klum, Naomi Campbell, Adriana Lima, Alessandra Ambrossio, Doutzen Kroes ve günümüzün ünlü modelleri Gigi ve Bella Hadid’in annesi Yolanda Hadid’in de olduğu dünyaca ünlü mankenler ile çekimler ve defileler düzenleyerek dikkatleri üzerine çekmişti.

 

Trafik polisi hatalı park eden sürücüye ‘Maşallah’ diyerek ceza kesti