Bir AKP eseri: Metrobüs mezarlığı

Yayın tarihi: 16 Eylül 2021 Perşembe 7:06 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 10:01 am

İBB AKP yönetimindeyken 63 milyon euro ödenerek alınan metrobüsler yakından görüntülendi. Metrobüslerin içinin de çürüdüğü görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 63 milyon Euro vererek 2008’de Hollanda’dan aldığı 50 otobüs kullanılmaz halde. Otobüslerin 30’u yeni yönetimle birlikte hatlara sokulmuş ancak 19’u neredeyse sefere girer girmez arızalanmış. Cumhuriyet garaja girip metrobüsleri görüntüledi.
Hurdaya dönen 19 araç çalışan 30 araca yedek parça sağlıyor. Sürekli sıkıntı çıkaran bu otobüslerin 19’u şu an İETT Ayazağa Garajı’nda ve hurdaya dönmüş durumda. Bu araçlar kullanılmayacak hale gelince seferlerden peyderpey çekilmiş. Araçların hali içler acısı.

İBB Ulaşım Komisyonu’nun CHP’li meclis üyesi Birkan Birol Yıldız, “Geçmiş dönemde AKP’nin İstanbulluların kaynaklarını nasıl heba ettiğinin en somut örneklerinden. İETT Genel Müdürlüğü o dönem İTÜ’deki ulaşım uzmanlarına bu otobüslere ilişkin rapor hazırlatıyor. Raporda bu otobüslerin ısrarla verimli olmayacağı belirtilmesine ve İstanbul’un fiziki yapısına uygun olmamasına karşın bu araçlar Hollanda’dan getiriliyor. Araçlar çok kısa sürede arızalanıyor. Araçların biri yanınca da 2, 2.5 yıl hizmet vermedi. Şirket iflas edince yedek parça tedariki konusunda da sıkıntı olmuş. Biz göreve geldiğimizde de araçların tekrar bakımlarını yapıp sahaya sürmeye çalıştık ama araçlar İstanbul’a uygun olmadığı için çok sık arızalanıyor’’ dedi.

“DAVALAR SÜRÜYOR”

CHP İBB Meclis üyesi Mesut Kösedağı ise “Dokuz aydır bekleyen bir kredi var. Cumhurbaşkanı, bu krediyi neden onaylamadığını İstanbullulara açıklamak zorunda” dedi. Kösedağı Hollanda malı otobüsleri göstererek “20 milyon Avro’luk bir hurdaya bakıyoruz. Kurtarabildiğimizi kurtarıp seferlere koyduk. Tüm İstanbulluların burada hakkı var. Açtığımız davalar sürüyor. ” dedi.

AKP 63 milyon Euroyu çöpe attı: Kullanılmayan metrobüsler çürüdü