61 yaşındaki İngiliz bakandan yaşlılara ilginç tavsiye: Bisikletli kurye olun

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2023 Perşembe 2:38 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2023 Perşembe 2:38 pm

İngiltere Çalışma Bakanı, iş dünyasında harika fırsatların olduğunu belirterek 50 yaş üzeri nüfusa ‘bisikletli kurye‘ olmaları tavsiyesi verdi.

Enflasyonun haziran ayında yıllık yüzde 7.9 olarak açıklandığı İngiltere’de Çalışma Bakanı Mel Stride, 50 yaş üzeri nüfusa ‘bisikletli kurye’ olmaları tavsiyesinde bulundu.

Ayrıca Stride, yaşlıların ‘geniş kariyer fırsatlarına açık olması gerektiğini’ de söyledi.

‘ESNEK İŞLERDE ÇALIŞABİLİRLER’

“İş dünyasında birçok harika fırsat var ve insanların bu seçenekleri düşünmeleri elbette iyi bir şey” diyen bakan, iş arayan yaşlıların genellikle gençlerin işgal ettiği paket servis ve diğer esnek işlerde çalışmayı düşünmesi gerektiğini belirtti. Stride, ‘esnek işlerde 50 yaş üstü kişilerin de çalışabileceğini’ söyleyerek “Yaşlılığınızda yaşam tarzınızı korumak istiyorsanız bunu yapmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Londra’da bisikletle dağıtım yapan Deliveroo’nun çalışma koşullarını öven Stride, şöyle devam etti: “Burada esnek çalışma saatleri söz konusu. İstediğiniz zaman mesainize başlayıp istediğiniz zaman mesaiyi sonlandırabilirsiniz. Belirli saatlerin dışına çıkmanıza gerek kalmıyor ve bu da çok büyük avantajlar sağlıyor.”

‘EMEKLİ OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM’

61 yaşındaki Stride, mevcut görevine devam edeceğini, erken emekli niyeti olmadığını söyledi. İngiliz Bakan, “Şu anda icra ettiğim görevden ötürü çok mutluyum. Tabii ki, siyasette bildiğimiz gibi hiçbir şey kesin değil. Bu yüzden yıllar sonra nerede olacağımı kestiremeyiz. Ama bu işe devam etmeyi çok istiyorum çünkü bu, dünyadaki en harika iş” dedi.