600 milyon dolarlık kripto para vurgunu!

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 3:08 pm - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 3:08 pm

Video oyunu Axie Infinity’nin Blockchain ağı Ronin Network’ten bir siber saldırı sonucu 600 milyon doları aşan tutarda kripto para çalındı. Blockchain ağının saldırıya uğraması sonucu oyun tokeni AXS ve Blockchain ağının yerel tokeni Ronin (RON) değer kaybı yaşıyor.

4 milyar dolara yakın piyasa değeriyle 44. sırada bulunan AXS tokeni, siber saldırı haberinin duyulmasından bu yana yüzde 13 oranında değer kaybı görürken 62 dolara kadar geriledi. Blockchain ağı Ronin’in yerel tokeni ise daha sert düştü. RON tokeni, istismar sonrası, yüzde 25’i bulan kayıplar yaşadı. Siber saldırı, Axie Infinity’nin Origins adı verilen büyük güncellemesinden sadece birkaç gün önce geldi.

Ronin, Axie Infinity – Sky Mavis’in geliştiricisi tarafından yönetilen bir ağ. Saldırı, önümüzdeki günlerde AXS’de topluluk yönetimini artırmak için ayrıntılı bir güncellemeye hazırlanan Vietnamlı geliştiriciler için büyük bir darbe olarak kabul ediliyor. Saldırının ardından güncellemenin zamanında yapılıp yapılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Bir kripto vurgunu daha! Milyar dolarlarla kayıplara karıştılar

Ronin Network tarafından yayımlanan duyuruya göre, Ronin köprüsünden 173.600 Ethereum ve 25,5 milyon USDC olmak üzere yaklaşık 625 milyon dolarlık kripto varlık çalındı.

Buna karşılık Ronin Network, Ronin köprüsü ve Katana DEX için tüm operasyonları durdurmaya karar verdi.

DeFi sektöründe devam eden siber saldırılarının sonuncusu olan Ronin Network istismarı, çalınan fonların büyüklüğüyle şu an tek bir saldırıda kaybedilen en büyük miktar olarak kaydediliyor. Bu rakama en yakın kayıp ise geçen sene Ağustos ayında, zincirler arası protokol Poly Network’ten çalınan 611 milyon dolarlık kripto varlıklardı. Poly Network ağından çalınan tutar daha sonra iade edilmişti. (INVESTING – GÜNAY CAYMAZ)