6 yıl sonra yeniden başladı!..

Yayın tarihi: 30 Ocak 2020 Perşembe 11:52 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2020 Cuma 12:08 am

ABD Başkanı Donald Trump‘ın, İsrail-Filistin sorununa çözüm olarak sunduğu “barış planı“na tepki yağıyordu.  Trump’un çözüm planına Filistin’den bu karelerle cevap geldi.

Filistin’de 2014 yılından bu yana Askeri Polis Teşkilatı’na katılım sağlanmıyordu. 6 yıl sonra ilk kez Filistinli gençler zorlu askeri eğitimden geçti.

Trump’ın Arapça ve İbranice açıklamalarla paylaştığı haritada Filistin’e Kudüs’ün sadece doğusunda bir toprak parçası ayırması ve Müslümanların El Aksa Camii’ne izinle girmesine ilişkin ibare dikkat çekiyordu.

 

Trump’ın ‘İsrail-Filistin’ planına tepki üstüne tepki

 

Filistin’de 2014 yılından bu yana Askeri Polis Teşkilatı’na katılım sağlanmıyordu. 6 yıl sonra ilk kez Filistinli gençler zorlu askeri eğitimden geçti. On anlar fotoğraf karelerine işte böyle yansıdı.

 

 

 

Gazzeli gençler, engel ve yüksekten atlama, şiddetli tazyikli suya direnme, dikenli teller altında sürünme ve ağırlık kaldırma gibi uygulamalı dersler aldı. İçişleri Bakanı Yardımcısı Tevfik Ebu Naim eğitim sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılından bu yana Askeri Polis Teşkilatı’na katılım sağlanmadığını ve yeni kişilere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Filistinli gençler zorlu askeri eğitimden geçti. Filistinli gençler, Gazze Şeridi’ndeki İçişleri Bakanlığına bağlı Polis Akademisi’ne katılma hazırlıkları kapsamında zorlu askeri eğitimden geçti.

 

 

 

Filistin’de 2014 yılından bu yana Askeri Polis Teşkilatı’na katılım sağlanmıyordu. 6 yıl sonra ilk kez Filistinli gençler zorlu askeri eğitimden geçti. On anlar fotoğraf karelerine işte böyle yansıdı: