6 köpek ve 16 kuşu zehirleyen kasabın yargılandığı dava ertelendi

Yayın tarihi: 8 Ekim 2020 Perşembe 12:47 am - Güncelleme: 8 Ekim 2020 Perşembe 12:50 am

Ankara’da bir parkta 20 cana zehirli et veren kasap İsmail Koç’un yargılanmasına başlandı. Koç’un pişman olduğunu söylediği duruşma 26 Kasım’a ertelendi.

Ankara Sincan’da bir parkta 6 köpek ve 14 kuşa zehirli et veren kasap İsmail Koç’un “Hayvanlara zarar verecek şekilde çevreyi kirletmek”, “Çevreyi kasten kirletmek” ve “Mala zarar verme” suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

6 Ekim’de görülen davada konuşan sanık Koç, köpeklerin kendisine ve çocuklarına saldırdığını iddia etti. Savunmasında, kemik kırıntıları ve et parçalarına fare zehri katarak parkın muhtelif yerlerine attığını ve parkta bira içtiğini söyleyen Koç, 6 köpeğin öleceğini düşünmediğini ifade etti.

Koç, olayın büyüyeceğini öngörmediğini belirterek pişman olduğunu söyledi.

Hayvan Hakları Federasyonu Ankara Temsilcisi Pelin Sayılgan ise köpeklerin saldırgan olmadığını, kısırlaştırılıp aşılarının yapıldığını, Sincan Belediyesi kontrolünde olduğunu belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi.

DURUŞMA 26 KASIM’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti de zehirleme olayının meydana geldiği Sincan Necip Fazıl Parkı’nda 16 Ekim Cuma günü keşif yapılması kararı aldı. Bir üye hakimin yapacağı keşfe, TÜBİTAK uzmanı ile Çevre mühendisi bilirkişiler ile sanık ve şikayetçiler hazır bulunacak.

Mahkeme heyeti HAYTAP ve Sincan Belediyesi’nin davaya müdahil olarak kabul ederken duruşmayı 26 Kasım 2020 günü saat 9.30’a erteledi.