6. Kaleiçi Old Town Festivali TELE1’de!

Yayın tarihi: 14 Ekim 2021 Perşembe 2:35 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2021 Perşembe 2:35 pm

6. Kaleiçi Old Town Festivali, bu akşam saat 18.30’da TELE1 ekranlarında yayınlanacak kortej ile başlıyor. Festival kapsamında kortejin ardından 20.30’da Barcelona Gipsy Balkan Orchestra konseriyle TELE1 izleyicilerine müzik ziyafeti verilecek.

Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kaleiçi Old Town Festivali, bu akşam saat 18.30’da Karaalioğlu Parkı’ndan başlayacak kortej ile başlayacak. Festival kapsamında Barcelona Gipsy Balkan Orchestra tarafından hazırlanacak konser ise TELE1 ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

6. KALEİÇİ OLD TOWN FESTİVALİ PROGRAMI

Antalya’nın tarihi kent merkezi Kaleiçi’nde Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını gerçekleştireceği Kaleiçi Old Town Festivali, bugün, birbirinden renkli görüntülere sahne olarak geleneksel kortejiyle başlıyor. Kaleiçi’nin 27 aynı noktasında, konserler, sergiler, imza günleri, interaktif tiyatro gösterileriyle 187 etkinliğin gerçekleştireceği festival, 17 Ekim’e kadar devam edecek.

Festivalin bu yıl ana etkinlik alanı, Kaleiçi’nden Akdeniz’e uzanan bir balkonu andıran ve eski dönemlerde gözetleme için kullanılan mirador olacak. Miradorda her akşam saat 20.00’de Yıldızlı Geceler konserleri düzenlenecek. Festivalin açılış gecesinde Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, 15 Ekim’de Elif Sanchez, 16’sında Gencer Savaş Orkestrası ve 17 Ekim’de ise Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Emir Ersoy Project sahne alacak.

Miradorda Yıldızlı Geceler konserlerinin dışında Kaleiçi’nen en görkemli yapılarından Üç Kapılar ve tarihi yat limanında Akşam Sefası konserleri düzenlenecek. Doç. Lelya Bayramoğulları, Nurdan Küçükekmekçi ve Aslıhan Güngör’den oluşan Trio Patara, cuma saat 17.30’de yat limanı amfitiyatroda, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say tarafından keşfedilen piyanist Iraz Yıldız da cumartesi saat 18.00’de tarihi Üç Kapılarda olacak. Festival’de ayrıca Muratpaşa Belediyesi Kaleiçi Müzik Yarışması birincileri Onur Nugay ve Muharrem Kızılarslan da sahne alacak.

Öte yandan festival süresince Kaleiçi işletmeleri de saat 12.00’den 20.00’ye ‘happy hour’ düzenleyecek. Çeşitli yiyecek ve içeceklerde yüzde 50’ye varan indirimlerin yapılacağı uygulamaya, Kaleiçi Old Town Festivali’nin logosunun bulunduğu tüm işletmeler katılacak.