6. Bölge, Adana Demirspor yönetimine başkaldırdı! “Kravatlıların aldığı karar tribünleri etkilemez”

Yayın tarihi: 28 Şubat 2023 Salı 5:33 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2023 Salı 5:36 pm

Kulüpler Birliği’nin dün yaptığı açıklamayı paylaşan Adana Demirspor yönetimine taraftardan tepki yağdı. 6. Bölge isimli taraftar grubunun yaptığı açıklamada kulüp yönetimini ve Kulüpler Birliği’nin açıklamasını eleştirilirken, “Korkmuyoruz, boyun eğmiyoruz!” denildi.

Kulüpler Birliği, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında taraftarın “Hükümet İstifa” ve “Yalan, yalan, yalan / Dolan, dolan, dolan / 20 sene oldu / İstifa ulan!” tezahüratları üzerine bir açıklamada bulundu. Açıklamada, “Kulüpler Birliği olarak ülkemizi derin acıya boğan yüz yılın felaketini yaşadığımız bu zor günlerde Spor Toto Süper Lig erteleme maçlarında gerçeklesen bazı tezahüratlara ve oluşan gündeme istinaden bu açıklama gereği hasıl olmuştur” ifadeleri kullanılmıştı.

Fenerbahçe’den deplasman yasağına sert tepki! “Bu karar kabul edilemezdir”

Adana Demirspor Kulübü, yapılan açıklamayı alıntılayarak “Tüm renklerimizle, var gücümüzle” diyerek paylaştı.

Bu paylaşım üzerine Adana Demirspor taraftar grubu 6. Bölge, paylaşımda bulundu. Paylaşıma, “Kıravatlıların aldığı karar tribünleri etkilemez! Herkes kendi işine baksın!” notu düşüldü. Söz konusu açıklama şu şekilde:

“Binlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği depremde hükümet yetkilerinin aciz tutumu doğal olarak tribünlerden tepki almıştır. Bu tepkiye karşı harekete geçen hükümet ve ortakları tehditle kulüplere ve kulüp yöneticilerine açıklama yaptırıyor. Bu açıklamalardan birini de Kulüpler Birliği yapmış ve maalesef Adana Demirspor Kulübü de bu açıklamanın altına imza atmıştır. Biz halkın takımıyız ve halkın yükselttiği tepkinin yanındayız. Kulüpler Birliği’nin yaptığı açıklamayı da kulübümüzün bu açıklamanın altına imza atmasını da kabul etmiyoruz.
Korkmuyoruz, boyun eğmiyoruz!”