6 ay geçti acı haberler bitmedi! 11 yaşındaki Zakhar’ın cenazesi kimsesizler mezarlığında bulundu

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2023 Salı 1:30 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2023 Salı 1:30 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Rönesans Rezidans’ta yaşayan 11 yaşındaki Ukraynalı Zakhar Gladki’nin cenazesi kimsesizler mezarlığında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 6 ay geçti ancak Antakya’dan bir acı haber daha geldi. Yıkılan Rönesans Rezidans’ta hayatını kaybeden 47 yaşındaki Yulia Petrova ve çocuklarından 6 yaşındaki Matvei Gladki’nin cenazeleri bulunurken 11 yaşındaki Zakhar Gladki ise kayıptı.

11 yaşındaki Zakhar’ın cenazesi kimsesizler mezarlığında bulundu.

Yulia Petrova, Ukrayna-Rusya savaşının ardından çocukları Matvei Gladki ve Zakhar Gladki ile Türkiye’ye gelip, Rönesans Rezidans’a yerleşmişti.

DNA TESTİ ORTAYA ÇIKARDI

Depremde annesi İrina ve babası Cengiz Taşçı’yı, akrabaları Yulia Petrova ile Matvei Gladki’yi ve son olarak Zakhar’ı kaybeden Alona Sevgi Taşçı, “Zakhar’ın anneannesi onu bulabilmek için Hatay’a gelmişti. Savcılığa gittiğinde oradaki çocuk görsellerinden Zakhar’a benzeyen bir çocuğu görmüş. Uyuşmama ihtimali olmasına rağmen verdiği DNA testi Zakhar ile uyuşmuş. Böylelikle Zakhar’ın kimsesizler mezarlığına defnedildiğini öğrendik. Çok üzgünüz ama artık en azından nerede olduğunu biliyoruz” dedi.

İşte Konya depremi sonrası Naci Görür’ün işaret ettiği ‘fay zonu’