6. Anadolu Medya Ödülleri’ne Sedat Peker ayarı

Yayın tarihi: 16 Eylül 2021 Perşembe 11:04 am - Güncelleme: 16 Eylül 2021 Perşembe 12:31 pm

Anadolu Yayıncılar Derneği isimli kuruluşun düzenlediği “6. Anadolu Medya Ödülleri”nde daha önce ödül vereceği açıklanan bazı isimlere ödül verilmedi. Ödülü geri çekilenler arasında Sedat Peker’in ifşalarıyla Habertürk’ten ayrılan Veyis Ateş ve Hadi Özışık’ın sahibi olduğu gazeteciler.com adlı site var.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği isimli kuruluşun düzenlediği “6. Anadolu Medya Ödülleri” programına katıldı. Erdoğan etkinlikte “ödül”lerin sahipleri açıklandı. Ödüllerin tamamı iktidara yakın medya organları ve yandaş isimlere gitti.

Kendileri çalıp kendileri oynadılar

Ödül listesinde ise dikkat çeken değişiklikler oldu. 23 Ağustos’ta ödüllerin kime verileceğine dair yayınlanan listede “Yılın Erkek Haber Spikeri: Veyis Ateş (HaberTürk), Yılın Kadın Haber Spikeri: Ece Üner (Show TV), Yılın Medya İnternet Sitesi: Gazeteciler.com” isimleri yer alıyordu.

Ancak Sedat Peker’in ifşalarıyla gündeme gelen Veyis Ateş’in ve Hadi Özışık’ın sahibi olduğu gazeteciler.com adlı internet sitesinin ödülleri verilmedi.

Show Ana Haber Bülteni’nden ayrılarak Kanal D’de de yayınlanan “Ece Üner İle Susma” adlı programı sunan Ece Üner’e de ödül verilmedi.

DERNEKTEN AÇIKLAMA: İSMİ RÜŞVET TARTIŞMALARINA KARIŞTI

Eski Haber Türk TV spikeri Veyis Ateş’e de yılın erkek haber spikeri ödülü verileceği açıklanmıştı. Ancak Ateş’e verilecek ödülün; suç örgütü lideri Sedat Peker ve SBK Holding Sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın da isminin karıştığı rüşvet tartışmasının ardından iptal edildiği açıklandı. Dernek Başkanı Sinan Burhan yaptığı açıklamada, “Son tartışmalardan dolayı iptal ettik. Biz yaptık dernek olarak” dedi.

ECE ÜNER AÇIKLAMASI

Burhan, Üner’in ödülünün iptal edilme gerekçesini de “Eskiden haber spikeriydi, reality showa geçti. O yüzden iptal ettik. Tamamen teknik. Ana haber spikeri diye ödül vermiştik. Realitye geçince o yüzden değiştirdik” diye açıkladı.

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin sitesi tarafından 23 Ağustos’ta yayınlanan liste şöyle:

Öte yandan ödüle layık görülen isimler de sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Gelen tepkilerden bazıları şöyle: