5G yasağından sonra bölgedeki geliri düştü

Yayın tarihi: 16 Haziran 2021 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 14 Haziran 2021 Pazartesi 8:26 pm

İngiltere hükümeti Huawei tarafından üretilen telekomünikasyon ekipmanlarının kullanımını yasakladıktan sonra şirket, bölgedeki kârında ve gelirinde gözle görülür bir düşüşle karşı karşıya kaldı.

Bilmeyenler için, Çin teknoloji devinden yapılan ekipmanın yerel hükümet tarafından ülkenin 5G ağ altyapısında kullanılması yasaklandı. Bu, yerel telekom operatörlerinin artık şirketten telekomünikasyon ekipmanı tedarik edemeyecekleri anlamına geliyordu. Ayrıca hükümet, taşıyıcıların 2027 yılına kadar Çin markasına ait herhangi bir ekipmanı aşamalı olarak kullanımdan kaldırmasını da zorunlu kıldı.

5g

 

FinancialTimes raporuna göre, bir kaynak, şirketin 2020’deki satışlarının yıllık yüzde 27 düşüşle sadece 913 milyon Pound’a (kabaca 1,28 milyar ABD Doları) ulaştığını belirtti. Öte yandan, şirketin faaliyet karı, vergi öncesi sadece 36,4 milyon Pound (kabaca 51,3 milyon ABD Doları) olan bir çeyreğe düştü. Bununla birlikte, satıcının karı, bu süre zarfında çalışan ve seyahat giderlerindeki azalma nedeniyle maliyetlerde 26 milyon Pound’dan faydalandı. Huawei Birleşik Krallık birimi, şirketin nispeten küçük bir bölümü olsa da, markanın çeşitli ülkelerde karşılaştığı mücadelelerin de bir simgesi. ABD hükümeti, telekom ekipmanı üreticisine çeşitli yaptırımlar uyguladıktan sonra, İngiltere de dahil olmak üzere diğer ülkelere, şirketin çekirdek 5G ağları için ekipman tedarik etmesini yasaklamaları için baskı yaptı. Başlangıçta, şirketin 5G’yi sınırlı bir kapasitede tedarik etmesine izin verildi, ancak o zamandan beri ağdan tamamen yasaklandı.

Microsoft sonunda bombayı patlattı