5G kullanımı gün geçtikçe artıyor

Yayın tarihi: 25 Haziran 2022 Cumartesi 11:30 am - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 3:24 pm

Ericsson tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yılın sonuna kadar 1 milyardan fazla kişinin 5G teknolojisine terfi etmesi bekleniyor.

5G kullanan ülkeler hızla artıyor. Teknoloji gerçekten çok hızlı bir şekilde gelişiyor. 3G, 4G hatta 4,5G derken 5G teknolojisi geldi de çattı bile. Ancak önceki bağlantı teknolojilerinde son derece hızlı hareket ederek duruma adapte olan Türkiye, 5G konusunda işi oldukça ağırdan alıyor. Ericsson tarafından yapılan araştırmanın sonuçları da bu gerçeği ortaya koyuyor.

 

Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Ericsson, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir raporla oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Rapora göre, son 2 yıl içerisinde mobil veri trafiği tam 2’ye katlandı. Her ne kadar bu durum akıllı telefonların ve tabletlerin yaygınlaşmasıyla açıklanabilse de, yine de bu veri oldukça hızlı bir büyümeyi işaret ediyor.

 

ericsson

Öte taraftan, 5G kullanımı konusunda da bir araştırma yapan şirket, 2022 yılının sonuna kadar dünya genelinde 5G teknolojisine terfi etmiş kişilerin sayısının 1 milyarı geçeceğini ön görüyor. Üstelik sadece bu yılın ilk çeyreğinde 70 milyon yeni abonenin tercihini 5G’den yana kullandığı düşünüldüğünde, bu tahmin çok da zorlama durmuyor.

Raporun devamında daha uzun vadeli tahminlere de yer veren şirket, 2027 yılına gelindiğinde 5G abone sayısının 4,5 milyar kişiye yaklaşacağını ve tüm Avrupa’nın %82’sinde tercih edilen abonelin türünün 5G olacağını ön görüyor. Tabi bu verileri gördükten sonra insan, acaba ülkemizde 5G macerası ne zaman başlayacak diye sormadan edemiyor. Bakalım belki ilerleyen günlerde bu sorularımızı duyan bir yetkili, bu konu hakkında bizleri bilgilendirir.