5G destekli iPhone SE mi geliyor?

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 11:02 am

Bilindiği gibi Apple’ın iPhone SE şeklinde uygun fiyatlı bir iPhone modeli bulunuyor ve şirket şimdi üçüncü nesil bir model piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Cihazın resmiyet kazanmasından önce, bazı bilgiler gelmeye başladı.

Son gelen bilgilere göre 5G bağlantı desteğiyle geleceği söylenen yeni Apple iPhone SE ‘nin bu yıl Mart veya Nisan aylarında bir Apple etkinliğinde resmileşebileceğini iddia ediyor. Teknoloji analistlerinden Mark Gurman’ın haberine göre , Apple’ın bu yılın ilk büyük etkinliğini Mart veya Nisan aylarında ev sahipliği yapması bekleniyor ve önceki etkinliklere benzer şekilde bu etkinlik de sanal olarak gerçekleştirilecek.

Raporlar, yaklaşan iPhone SE’nin teknoloji devinin bu yaklaşan etkinliğinde piyasaya sürülebileceğini ve görünüşe göre etkinliğin odak noktası olacağını gösteriyor. Apple’ın Mart veya Nisan aylarında bir etkinlikte yeni ürünler piyasaya sürme konusunda bir geçmişi var, bu nedenle etkinliğin gerçekleşmesi muhtemel.

iPhone SE

 

Önceki sızıntılara ve raporlara göre iPhone SE 2022, tasarım açısından şu anda mevcut olan modele benzer olacak ancak daha iyi özelliklerle gelecek. Bir iPhone 8 gibi görünecek, ancak dahili olarak yükseltmeler içerecek.

Telefonun 4.7 inç Retina HD LCD ekranla gelmesi bekleniyor ve ayrıca gömülü parmak izi sensörlü bir Ana Sayfa düğmesine sahip olacak. Bir LCD ekran paneli ve bir ana sayfa düğmesi ile gelen son Apple akıllı telefonu olması bekleniyor.

3GB RAM ile birlikte Apple A15 işlemci tarafından desteklenecek ve 4GB RAM paketleyecek bir Plus varyantı da olabilir. Yonga seti ayrıca telefona 5G bağlantısı için destek getiriyor. Arkada gelişmiş fotoğrafçılık özelliklerine sahip 12 megapiksel tek kamera sensörü olacak. JP Morgan’ın yakın tarihli bir tahmini, yaklaşmakta olan iPhone SE’nin yaklaşık 1,4 milyar düşük ve orta seviye Android telefon kullanıcısını ve yaklaşık 300 milyon eski iPhone modeli kullanıcısını çekebileceğini iddia ediyor.

 

Realme, bu yıl ABD pazarına girecek