5G destekli çip üretimi için kolları sıvadı

Yayın tarihi: 12 Nisan 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 10 Nisan 2021 Cumartesi 2:13 pm

Son dönemde yaşanan çip krizi akıllı telefon üreticilerinin de radikal kararlar almalarına zemin hazırladı. Öyle ki Xiaomi şimdi de 5G destekli çip üretecek

Mevcut düzende çip pazarında faaliyet gösteren pek çok isim bulunuyor. Samsung, Apple, Qualcomm, Huawei ve MediaTek mobil pazardaki çip geliştirmelerini sağlayan firmalar olarak başı çekiyor. Üretim tarafına baktığımızda ise genel yükün Tayvanlı TSMC’nin omuzlarında olduğunu görüyoruz.

Fakat son dönemde yaşanan çip sorunundan ötürü pek çok firma radikal kararlar almak durumunda kaldı. Bu firmalardan sonuncusu ise Xiaomi oldu.

5G destekli çip

Hatırlanacağı üzere Xiaomi 2017 ve 2018 yıllarında da kendi çipini üretebilmek adına önemli adımlar atmıştı. Hatta ortaya Surge S1 adında giriş seviyesi bir çip de çıkmıştı. Fakat bu serinin devamı gelmedi.

Şimdi ise sızdırılan son bilgilere göre Xiaomi bir kez daha kendi çipini üretmek için kolları sıvamış durumda. ABD ile yaşanan gerilim, çip sektöründeki sıkıntı ve Qualcomm’un fiyat tarafında şartları zorlaması, Xiaomi’nin radikal kararlar almasına zemin hazırladı.

Çip tarafı için önemli bir yatırım bütçesi ayıran Çinli üretici 2022 yani önümüzdeki yıl içerisinde 5G destekli ilk çipini kullanıma sunmayı planlıyor. Bu çipin orta segmente hitap eden 8nm’lik bir yapıya sahip olması da beklentiler arasında. Elbette tüm bunların şimdilik bir söylenti olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Türkiye mobil uygulamalar alanında rekor kırdı