59 ilde kenevir operasyonu

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2021 Salı 9:37 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 9:37 am

Emniyet, ‘kapalı alanda esrar maddesi elde etmek amacıyla kenevir bitkisi yetiştirdiği’ iddiasıyla 574 şüpheliye 59 ilde 630 adrese eş zamanlı operasyon başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı görevlilerince yapılan çalışmalarda ülke genelinde ‘kapalı alanda yasa dışı esrar maddesi elde etmek amacıyla kenevir itkisi yetiştirdiği’ değerlendirilen 574 kişi tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması için 59 ilde bu sabah eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Belirlenen 630 adrese yönelik yapılan operasyonda 1213 ekip, 3644 personel ve 113 narkotik detektör köpeği görev aldı. 59 il arasında Ankara da yer aldı. Narkotik ekipleri şafak vakti Başkent’te belirlenen adreslere baskın yaptı. Bazı evlerin kapıları çilingir ile bazıları da kırılarak açıldı. Narkotik dedektör köpeklerin de katıldığı operasyonda evler arandı.

Bir evin odasında yapay sera kurularak kenevir yetiştirildiği belirlendi. Özel ışıklandırma ve havalandırma sistemi olan seradaki kenevirlere el konuldu. Bazı evlerde ise saksıların içinde kenevir yetiştirildiği saptandı. Yapılan aramalarda farklı türlerde uyuşturucu da ele geçirildi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.