52 gün beklediler Yerebatan Sarnıcı’nı bir daha batırdılar

Yayın tarihi: 16 Aralık 2020 Çarşamba 12:04 am - Güncelleme: 16 Aralık 2020 Çarşamba 1:18 am

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “2 gün sonra Koruma Kurulu ne yazık ki Yerebatan Sarnıcı projemize onay vermedi. 3 duayen Prof, 1i Bizans Sarnıçları üzerine doktoralı 2 Dr, 1 rest. uzm. yük. mimar, 2 rest. uzm. Yapı mühendisinin imzası olan projemiz hiç zaman kaybetmemişiz gibi yeni heyetlere havale edildi” dedi.

İBB’nin Sultanahmet’teki tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunduğu projeye 52 gün sonra cevap verildi. Haberi sosyal medya hesabından duyuran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Koruma Kurulu’nun İBB’nin projesine onay vermediğini belirtti.

“NE YAZIK Kİ PROJEMİZE ONAY VERMEDİ”

Polat paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

52 gün sonra Koruma Kurulu ne yazık ki Yerebatan Sarnıcı projemize onay vermedi. 3 duayen Profesör, 1’i Bizans Sarnıçları üzerine doktoralı 2 Doktor, 1 restorasyon uzmanı yüksek mimar, 2 restorasyon uzmanı yapı mühendisinin imzası olan projemiz hiç zaman kaybetmemişiz gibi yeni heyetlere havale edildi.