Ağaçlarını kesen kişiyi bulmak için 17 bin lira harcadı: Komşusu çıkınca şaşkına döndü

Yayın tarihi: 28 Ocak 2021 Perşembe 3:36 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe 3:40 pm

Elazığ’da 2 ay içinde 506 ağacını kesen kişiyi tespit etmek için 17 bin lira harcayarak 3 fotokapan ve 1 güvenlik kamerası alan Ahmet Kürüm, komşusu Ş.A.’nın ağaçlarını kestiğini tespit etti. Kürüm, Ş.A.’dan şikayetçi oldu.

Elazığ’ın Baskil ilçesinde bağlı Gemici köyünde çiftçilik yapan Ahmet Kürüm’ün yaklaşık 2 ay önce bazı kayısı ağaçları kesildi. Yeniden fidan diken Kürüm’ün ağaçları, 3 kez daha kesilip kırıldı.

Bunun üzerine harekete geçen Kürüm, 17 bin TL harcayarak 3 fotokapan ve 1 güvenlik kamerası aldı. Kürüm, 2 gün önce telefonuna gelen bildirimle fotokapandaki görüntüleri izleyince, ağaçlarının kesen kişinin, komşusu Ş.A. olduğunu gördü.
Görüntülerle jandarmaya giden Kürüm, Ş.A.’dan şikayetçi oldu. İfadesi alınmak üzere karakola getirilen Ş.A. hakkında yasal işlem başlatıldı.

“NEDEN BÖYLE YAPTIĞINI BİLMİYORUZ”

İlk olarak 150 kök kayısı ağacının kesildiğini anlatan Kürüm, komşusundan şikâyetçi olduğunu söyledi. Kürüm, yaşananları şöyle anlattı:

“Biz çok önemsemedik. Olabilir dedik. Daha sonra tekrar kayısı ağaçlarını diktik. Yaklaşık bir hafta sonra tekrar kesildi. En son olay da ise yeni ektiğimiz ve eskiden ektiğimiz kayısı ağaçlarımız kesilmişti. Bu olaylardan sonra 17 bin TL’ye 3 tanesi fotokapan olmak üzere 4 tane kamera aldım. Geçtiğimiz gün telefonuma bildirim geldi. Kamera da akşam saatlerinde bir kişi kayısı ağaçlarını kesiyordu. Yapan kişi yakinen tanıdığımız komşumuzdu. Neden böyle yaptığını bilmiyoruz ancak şikayetçi olduk”