500 milyonluk vurgun! İki yıldır aranan sanık teslim oldu, serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 10:07 am - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 10:07 am

Diyarbakır’da 500 milyonluk kuyumcu vurgununda iki yıldır aranan ve 75 yıl hapsi istenen sanık B.A.’nın duruşmaya kısa bir süre kala teslim olduğu ve ara kararla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır’da 500 milyon liralık kuyumculuk dolandırıcılığı ile ilgili iki yıldır aranan B. A.’nın 25 Mart’ta polise teslim olduğu ve duruşmaya beş gün kala ifadesinin alınmasından sonra ara kararla serbest bırakıldığı belirtildi.

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın haberine göre, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan iki ayrı davada “Paranızı işleterek size banka faizinin çok üzerinde kar payı verelim” diyerek yaklaşık 500 milyon dolandıran kuyumcular Z. O., Z. K. O. ve S. A.’nın “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla toplam 350 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Dolandırıcılık olayıyla ilgili Z. O. geçtiğimiz aylarda ara kararla tahliye edilirken, Z.K. O. ve S. A. ise halen tutuklu yargılanıyor.

Dolandırılanlar arasında yer alan mülki idare amirleri ve yargı mensuplarının sanıklardan şikayetçi olmaması tartışmalara yaratırken, iddianamede 52 vatandaş şikayetçi olarak yer alıyor.