50 milyon akıllı telefon Samsung’un elinde kaldı

Yayın tarihi: 25 Haziran 2022 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 2:47 pm

Telefon satışlarındaki düşüşü öngöremeyen Samsung’un stoklarında satılmamış 50 milyon akıllı telefon kaldı.

Şu sıralar tüm dünyada ekonomik bir durgunluk yaşanıyor. 2020’nin başında koronavirüs pandemisinin patlak vermesiyle başlayan kriz dönemi Ukrayna-Rusya savaşı gibi jeopolitik sorunlar nedeniyle iyice derinleşince, ekonomik durgunluk her iş alanında kendisini göstermeye başladı. Teknoloji dünyası da bu durgunluktan nasibini aldı.

Yaşanan bu ekonomik durgunluk sebebiyle teknolojik aletlere olan talebin azalması, şirketleri mali olarak sıkıntılı bir sürecin içine sokarken, milyonlarca ürünün de depolarda kalmasına sebep oldu. Yaşanan kriz sebebiyle elindeki stokları tüketmekte zorlanan bu şirketlerden biri de Güney Koreli teknoloji devi Samsung.

Samsung

 

The Elec tarafından paylaşılan habere göre Samsung’un stoklarında talep olmadığı için öylece bekleyen 50 milyona yakın akıllı telefon var. Şirketin elinde kalan bu telefonların büyük bölümünü Galaxy A serisindeki telefonlar oluşturuyor. 2022’de 270 milyon akıllı telefon satmayı hedefleyen şirketin yıllık hedefinin yüzde 18’ine tekabül eden bu satılmayan telefonlar hakkında nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Çünkü bu ekonomik durgunluk dönemi yakın zamanda geçmeyecek gibi duruyor. Aksine pek çok teknoloji şirketi bu durumun önümüzdeki aylarda daha da kötü hale geleceğini öngörüyor.

Elbette bir ekonomik durgunluk olmadığı dönemde de şirketler ürettikleri her telefonu satamıyor. The Elece’e göre normalde bir şirketin stoğunda satılmamış telefonlar olması normal ama bu oranın yüzde 10’un altında olması bekleniyor. Samsung’da ise bu oran neredeyse iki katına çıkmış durumda. Bu da hem Samsung telefonlara olan talebin azaldığını hem de şirketin bu düşüşü öngöremeyerek gerektiğinden fazla telefon ürettiğini gösteriyor.

Xiaomi 12S ve 12S Pro hakkında yeni detaylar sızdı