50 bin can kaybı da ders olmadı! İnşaatı mühürlenen firma deprem konut ihalesini kaptı

Yayın tarihi: 25 Nisan 2023 Salı 10:25 am - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 10:44 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından inşaatında oluşan çatlakları sıvayla kapatan Dizmanlar İnşaat ile bağlı şirketleri deprem konutu ihalesini kaptı. İnşaatı mühürlenen firma, tam 2011 adet deprem konutu yapacak.

Seçimlere sayılı günler kala deprem bölgesinde aceleyle teslim edilen konutlar, deprem bölgesindeki riskin devam etmesinin de önünü açıyor.

Birgün’ün aktardığına göre; Müteahhit Nihat Dizman’ın sahibi olduğu Dizmanlar İnşaat, depremlerin ardından sosyal medyada en tepki çeken firmalar arasındaydı. Firma, depremin ardından inşaatındaki çatlakları sıvayla kapattı. Olayın ortaya çıkması sonrası “Onlar taşıyıcı değil, dekoratif unsurlar çatladı” savunması yapan şirketin inşaatı mühürlendi.

Ancak görünüşe göre; Türkiye’nin 11 ilini etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan 50 bin can kaybı da yaşananlardan ders çıkarmaya yetmedi.

Kamu ihaleleri ile büyüme gösteren şirket, deprem konut ihaleleri için teklif verdi.

Önce Adana’nın Sarıçam ilçesinde ‘590 adet konut, altyapı ve çevre düzenlemesi işi’ Dizmanlar Group ve alt şirketi Aydın İnşaat’a verildi. Şirketlerle TOKİ arasında 809 milyon 550 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

TOKİ ile grubun bağlı şirketleri Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine ‘bin 421 konut, üç adet beşer dükkanlı ticaret merkezi’ ile ‘altyapı ve çevre düzenlemesi yapılması’ konusunda anlaşma sağladı. 2 milyar 697 bin TL’lik iş yine ‘pazarlık’ yöntemiyle en makul teklifi veren şirketlerde kaldı.

İşte AKP’nin deprem bölgesinde teslim ettiği konutların perde arkası!

AKP’DEN ADAY ADAYI OLMUŞ

Öte yandan, Dizman’ın kızı Hazal Dizman’ın daha önce AKP Kadın Kolları MKYK üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Teşkilatı başkan yardımcısı olduğu, ayrıca 14 Mayıs’ta da AKP’den aday adayı olduğu ortaya çıktı.