50 araçlık Türk askeri konvoyu İdlib’e girdi!

Yayın tarihi: 24 Şubat 2020 Pazartesi 10:57 am - Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi 2:29 pm

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait yaklaşık 50 araçlık konvoy Suriye’nin İdlib kentine girdiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama gelmedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 50 araçlık yeni bir askeri konvoy, siviller için güvenli bir bölge oluşturmak amacıyla sabah saatlerinde İdlib’e girdi. Suriye Milli Ordusu askerleri de Türk askerlerine eşlik etti.

İdlib’den acı haber! 1 asker şehit oldu

Konuya dair Milli Savunma Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

AKAR SINIRA GİTMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Suriye sınırının sıfır noktasındaki birliklerde incelemelerde bulunmuştu. Bakan Akar, burada ilk olarak Ordu Taktik Komuta Yeri’ni ziyaret edip Harekat Merkezi’ndeki harita üzerinde bölgedeki son duruma ilişkin bilgi almıştı.

3 ŞUBAT’TA 8 ŞEHİT

3 Şubat’ta Suriye’nin İdlib kentinde yapılan yoğun topçu atışı sonucu 7 askerimiz ile 1 sivil personel şehit olmuştu. Aynı saldırıda 13 askerimizin de yaralandığı bildirilmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırı ile ilgili aynı gün, “Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Türkiye’nin kararlılığını sınayanlar hatalarını anlayacak” ifadelerini kullanmıştı.

İdlib’den acı haber: 5 şehit, 3 sivil öldü…

10 ŞUBAT’TA 5 ŞEHİT DAHA

İdlib’de topçu ateşi sonucu 5 askerimiz şehit olmuş, 5 askerimiz de yaralanmıştı. Saldırı sonrası MSB, 115 rejim hedefinin ateş altına alındığını ve saldırılarda 101 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

İdlib ateşi… Beş şehit daha! TSK’dan gözlem noktalarına komando takviyesi