Beş yıl piyasadan uzak tutuldu, depolara atıldı, bugün özgürlüğüne kavuştu…

Yayın tarihi: 26 Kasım 2019 Salı 4:57 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2019 Salı 4:59 pm

“40’ında 40 Kadın” kitabını depoda bekleterek satışını engelleyen, böylelikle başka bir yayınevinin basımına da engel olan Turkuvaz Medya, TELE1 programcısı, gazeteci Tuluhan Tekelioğlu’na karşı açtığı davayı kaybetti. Yaklaşık 2 yıldır süren davayı kazanımla sonuçlandıran Tekelioğlu için bu karar depolarda hapsedilen diğer yazarların kitaplar için de emsal karar olabilir.

Gazateci-yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun “40’ında 40 kadın” kitabını satışını engellemek için depoda saklayan, Tekelioğlu’nun başka bir yayıneviyle çalışmasını da engelleyen Turkuvaz Yayınevi’nin Tekelioğlu’na karşı açtığı dava sonuçlandı.

Tekelioğlu, kitabını yeniden bastırabilmek için sözleşme süresi olan 5 yılın bitmesini beklerken, yayınevi sözleşmede yer alan “sözleşme süresi bitse dahi kitaplar bitmeden yeni bir yayınevinden basım yapılamaz” maddesine dayanarak kitabın başka bir yayınevinden basılmasını da engelledi.

Gezi direnişi sırasında attığı destek tweeti nedeniyle Sabah gazetesi tarafından işten çıkarılan Tekelioğlu, yayınevinin söz konusu baskıyı da muhalif isimlere yönelik bir girişimi olarak değerlendirdi.

5 yılın ardından A7 Yayınevi’yle anlaşarak kitabının yeni baskısını yaptıran Tekelioğlu, Turkuvaz Yayınevi’nin bu nedenle tarafına dava açtığını söylerken, depoda bekletilen kitap stoğunu dayanak göstererek tedbir kararı alındığını da belirtti.

Tekelioğlu’nun Avukatı Av. İlkser Akbulut’un savunmaları doğrultusunda Turkuvaz Yayınevi’nin aldırdığı tedbir kararı kaldırılmış olduğu gibi, bugün sonuçlanan davada da, Turkuvaz Medya haksız bulunarak, açtığı dava reddedildi.