5 yaşındaki Efe’nin polis tarafından zırhlı araçla ezilerek öldürülmesinin görüntüleri yok edildi

Yayın tarihi: 29 Eylül 2020 Salı 7:40 am - Güncelleme: 29 Eylül 2020 Salı 7:40 am

Diyarbakır’da, 5 yaşındaki Efe Tektekin’in zırhlı araçla ezilerek yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin kamera görüntüleri buhar oldu. Soruşturma aşamasında çevredeki kamera kayıtları toplanmazken, sanık polis İ. A. beyanında zırhlı aracın kamerasının bozuk olduğunu öne sürdü.

Ancak Efe Tektekin babası Ahmet Tektekin ise olay günü polisler tarafında zırhlı araca bindirildiğini, o sırada polislerin kaza anına ilişkin görüntüleri izlediğini gördüğünü iddia etti.

Efe Tektekin, 11 Eylül 2019 günü karşıdan karşıya geçmeye çalışırken zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazayı yapan polis İ. A. hakkında ise “taksirle ölüme neden olma” suçundan dava açıldı.

Sanık polis duruşmada verdiği ifadesinde 2017’den beri zırhlı aracı kullandığını ancak aracın kamera sisteminin çalışmadığını öne sürdü. Acılı baba ise polisin beyanının tam aksine olay günü başka polislerin zırhlı araçta olay anına ilişkin görüntüleri izlediğini ve bu duruma tanık olduğunu belirtti.

‘DELİLLER TOPLANMADI’

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’a konuşan Tektekin ailesinin avukatı Sedat Çınar ise olaya ilişkin çevredeki kamera kayıtlarının zamanında toplanmadığını belirterek, “Zırhlı araçların görüntü kaydetme özelliği var. Ancak emniyet bozuk olduğunu, görüntü kaydı almadığını iddia ediyor” dedi.

Çınar, zırhlı aracı kullanan polisin girmemesi gereken bir caddeye girdiğini belirterek, “Zırhlı aracın girdiği cadde ana güzergâh yolu değil. Aracın hız yapmaması lazımdı. Ancak yapmış. Soruşturma detaylı yürütülmedi. Deliller toplanmadı. Ne yazık ki mağdur vatandaş, fail güvenlik birimleri olunca, faile karşı bir dayanışma oluyor. Güvenlik birimi dahi olsan hoyrat ve pervasız davranamazdın” dedi.